8.5 C
Budapest
szerda, április 24
spot_img

Bősz Adrián pincészet

Bősz Adrián pincészete jó példa arra, hogyan lehet szívós munkával, apró, de határozott lépésekkel felépíteni egy borászatot, melynek borai nemcsak ismertek, de nagyon is keresettek a magyar borfogyasztók körében. Nem vitás, ízig-vérig szekszárdi borokat készít, melyek magukon hordozzák a Bősz-stílus jegyeit.

 

„Szekszárd szülötteként igazán korán, már gyermekkoromban kapcsolatba kerültem a szőlőművelés és a borkészítés művészetével”– mesél a kezdetekről Bősz Adrián. „A szüleimnek és nagyszüleimnek egyaránt volt egy kis szőlőbirtoka Szekszárdon, Bátán és Györkönyben. Így egymástól teljesen eltérő stílusú és megjelenésű borokat volt szerencsém kóstolni.” 

Bősz Adrián

Kezdetben hobbiként, aztán 2006-tól családi vállalkozás keretében kezdett el komolyabban foglalkozni a saját borászata építésével. A pincészet megalapításakor mindösszesen fél hektáros ültetvénnyel rendelkezett. Ehhez tartozott egy kis pince, „tradicionális” felszereléssel.
A kezdetektől fogva az óvatos növekedés és folyamatos fejlesztések határozták meg a pince életét. Mára négy hektárra bővítették az ültetvényeiket, melyek a Szekszárdi borvidék különböző dűlőiben találhatóak.  Ezzel párhuzamosan folyamatosan fejlesztették a borászatukat és a hozzá tartozó technológiát.

2017-ben adódott egy nagyszerű lehetőség, így Várdomb Szőlőhegyre költözött a birtokközpont. A fajtaválasztékban fő szerepet kap a kékfrankos, amit sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használnak. Természetesen a többi fajtára is (rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítanak. Saját ültetvényeik termése mellé négy-öt hektárról vásárolnak még válogatott szőlőtermést.

A Bősz-borok elkészítésekor ötvözik a tradicionális eljárásokat az innovatív, modern technológiákkal. A borvidék és a dűlők adottságait maximálisan kihasználva a pincészetben többféle stílusú és karakterű bort készítenek, de mindig szem előtt tartják a számukra preferáltabb stílusjegyeket, amelyek a gyümölcsösségre, a tisztaságra és az eleganciára helyezik a hangsúlyt.

- Hirdetés -

További információkért látogass el az oldalukra: Bősz Adrián pincészet

 

Forrás: www.pannonborbolt.hu/bosz

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek