4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Frittmann pincészet

A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek.

 

A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szülők, nagyszülők is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el ettől a hagyománytól, a két legifjabb fiú is borászatot tanult.

A borászat

A szülőktől örökölt családi birtok bővítésével jelentős pincészetté nőtte ki magát. 1987-től új alapokon működött a szőlészeti-borászati vállalkozás, melyet 1998 óta Kft. formában továbbá fejlesztettünk. Ez idáig már 45 hektár saját telepítésű hagyományos, karós és kordon művelésű szőlőültetvény van a család birtokában, továbbá egyes fajtákhoz a környező gazdáktól integrálunk válogatottan jó minőségű szőlőt.

- Hirdetés -

Ültetvény

Mintegy 45 hektár saját telepítésű hagyományos, karós és kordon művelésű szőlőültetvény van a család birtokában. A talajszerkezet Soltvadkert körül igen változatos, megtalálhatóak a meszes, agyagos területek, a barna és fekete erdő talajok és a homokos területek. Az ültetvények kora változó, egyre nő az újtelepítésű ültetvények mérete, de nagyon szép gondozott több évtizedes ültetvény is van a család birtokában. Egyes borfajtáikhoz a környező gazdáktól integrálnak válogatottan jó minőségű szőlőt. A borászat integrációs szerepe a térség életében jelentős, mintegy 70 hektárról vásárolnak készülő boraikhoz alapanyagot a helyi megbízható termelőktől. A következő években folyamatos telepítésekkel szeretnék növelni szőlőterületeiket, reményeik szerint ültetvényeik nagysága el fogja érni a 60-65 hektárt.

Filozófiájuk:

″Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik.”

Frittmann János

 

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.fritmann.hu 

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek