A 2017-es Pannonhalmi Rajnai Rizling a Pannonhalmi Apátság pincészet egyik kiemelkedően karakteres fehérbora. Zöldes színvilág, finom mentás, tropikális, barackos, akác- és szőlővirágos illat, elegáns, citrusos korty.
A Rajnai Rizling bora kemény, de finom savakkal rendelkezik, melynek extrakttartalma nagy, illat- és zamatanyag-tartalma gazdag, cukortartalma közepes, de ez változó. Termőhelytől és feldolgozástól függően sokarcú lehet, a könnyű, vékony, savas bortól egészen a testes, nagy cukortartalmú csemegeborig.
A Pannonhalmi borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi Borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.
A bor
2017-ben nem készült Prior, azaz a pannonhalmi csúcsbor alapanyaga is ezt a kristálytiszta, eleven rajnait gazdagítja. Talán ennek a többszöri szüretnek és a Széldomb rafinált íz- és zamatvilágának is köszönhető, hogy ez az ízig-vérig rizling olyan tartalmas, hosszú és határozott lett. Zöldes színvilág, finom mentás, tropikális, barackos, akác- és szőlővirágos illat, elegáns, citrusos korty.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Pannonhalmi borvidék
- Pannonhalmi Apátság pincészet
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
Pannonhalmi Rajnai Rizling fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.
A bor ajánlott előételekhez, salátákhoz, spárgával készült köretekhez, tengeri halakhoz, nyáresti beszélgetésekhez.
A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Pannonhalmi Rajnai Rizling 2018 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: