A 2015-ös Thummerer Egri Bikavér az Egri Thummerer pincészet egyik kiemelkedően karakteres vörösbora. Fűszeres bikavér, erdei gyümölccsel, érett tanninnal és hosszú utóízzel.
A modern egri bikavér nagy testtel, közepes-magas csersav- és alkoholtartalommal, szép savakkal rendelkező, karakteres, fűszeres és gyümölcsös aromatikájú, az egri borvidék klímája és viszonyai által meghatározott vörösbor. Az egri bikavér név az Európai Unióban földrajzi árujelzőként bejegyzett, védett eredetű minőségi bor, készítésének módja szabályozott és ellenőrzött, a megnevezést az Egri borvidéken kívüli termelők nem használhatják.
A Thummerer Egri Bikavér 5 vörös szőlő összetett házasítása. Tartályban erjedt, majd az almasavbontást követően két éven keresztül érett ászok és barrique hordókban. Rubin szín, egyben gyümölcsös és enyhén fűszeres illat jellemzi, ami piros ribizlire emlékeztet, együtt a fahordós érlelés ászkolási illatával. Fűszeres bikavér, erdei gyümölccsel, érett tanninnal és hosszú utóízzel.
Összetevők:
- 40% Kékfrankos
- 20% Merlot
- 15% Cabernet Franc
- 15% Cabernet Sauvignon
- 10% Pinot Noir
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Egri borvidék
- Thummerer pincészet
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.
Thummerer Egri Bikavér fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
A bor ajánlott sertés, birka és vadhúsokból készült ételekhez, káposztás ételekhez!
A bor beszerezhető a Tesco, Auchan, Spar és a Bortársaság üzleteiben.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Thummerer Egri Bikavér 2015 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: