8.3 C
Budapest
vasárnap, április 21
spot_img

Értékelés: Pannonhalmi Rajnai Rizling 2017

A 2017-es Pannonhalmi Rajnai Rizling a Pannonhalmi Apátság pincészet egyik kiemelkedően karakteres fehérbora. Zöldes színvilág, finom mentás, tropikális, barackos, akác- és szőlővirágos illat, elegáns, citrusos korty.

 

A Pannonhalmi borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi Borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.

2017-ben nem készült Prior, azaz a pannonhalmi csúcsbor alapanyaga is ezt a kristálytiszta, eleven rajnait gazdagítja. Talán ennek a többszöri szüretnek és a Széldomb rafinált íz- és zamatvilágának is köszönhető, hogy ez az ízig-vérig rizling olyan tartalmas, hosszú és határozott lett. Zöldes színvilág, finom mentás, tropikális, barackos, akác- és szőlővirágos illat, elegáns, citrusos korty.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,9 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,9

  • Illata 9,0

  • Íze 8,9

  • Utóíze 8,8

pontot ért el átlagosan, 19 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Egy igazi büszkeség. Végtelenül elegáns, harmonikus, hosszú. Tiszta, aranyló sárga szín, közepesnél intenzívebb tapadás. Illatában komplexitás, habár az elején kicsit tartózkodóbb, elgondolkodtat. ”

” Zöldes színvilág, finom mentás, tropikális, barackos, akác- és szőlővirágos illat, elegáns, citrusos korty.”

„Rendkívül illatos, zamatos bor. Most szerettem meg igazán a fehérbort!”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

A bor ajánlott előételekhez, salátákhoz, spárgával készült köretekhez, tengeri halakhoz, nyáresti beszélgetésekhez.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Pannonhalmi Rajnai Rizling 2017

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek