A 2019-es Tiffán Villányi Principium a Villányi Tiffán pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. A két éves kishordós érlelés finom ászok ízzel egészítette ki a bor fekete erdei gyümölcs illat- és ízvilágát.
Elsősorban a Jammertal és a Sterntal termése, de került bele a Kopárból és az Ördögárokból is. Szigorú terméskorlátozással, késői szüretelésű szőlőből készült. Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot fajták házasítása.
A kezdet, latinul Principium. Az első bora a pincészetnek, ami megjelent a gasztronómiában 1989-ben. Hivatalosan 2011-ben kapta a nevét a márka. A latin szó alapelvet is jelent: a pincészet ars poeticáját tükrözi ez a tétel, a sok sok éves fejlődést, hogy elérje azt a pontot, amit ma képvisel. Bontásnál szinte füstöl a palackból a fűszer és a pörkölt kakaó. Aztán jönnek az erdei gyümölcsök, áfonyalekvár, aszalványok, aszalt szilva. Van test és markáns hordó, de nagyon jól eltalálták, nagyon szép, érett és telt a korty. Nem pehelysúlyban indul, a tesetesebb borok kedvelőinek ajánljuk. Érdemes időt adni neki, mert úgy még többet mutat.
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Villányi borvidék
- Tiffán pincészet
Tiffán Villányi Principium 2019 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Ajánlott vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspástétomokhoz.
A bor beszerezhető a borbolt.hu-n és a pincészetnél!
A bort itt tudjátok értékelni:
-
Színe - 0/10
0/10
-
Illata - 0/10
0/10
-
Íze - 0/10
0/10
-
Utóíze - 0/10
0/10
Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!
Ehhez kapcsolódó tartalom: