5.8 C
Budapest
csütörtök, november 21
spot_img

Értékelés: Bodri Kadarka 2016

A Bodri Kadarka egy rubinszínű, fűszeres illatú, közepesen telt, gyümölcsös bor, mely Szekszárd kiváló dülőiről származik. Nagyon jó ivású, “kérek még” – típusú, karcsú összetételű magyaros bor.

 

A Bodri Kadarkát Szekszárd három kiemelkedő dűlőjéből szüretelik. Hagyományos és az új erjesztés technológia ötvözésével, rövid kis tölgyfa hordós érleléssel válik a bor a régi Kadarka hagyományainak követőjévé. Készítésekor nem volt cél a nagy test, erős tanninszín elérése, sokkal inkább a borvidékre jellemzőbb illatos, jól iható, kellemes Kadarkára törekedtek. Túlérett piros bogyós gyümölcsök az illatában, borsos, szárított barna magvas, kivált koriandermagos kísérettel.

A bor az értékelések alapján 7,8 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 7,8
  • Illata 7,9
  • Íze 7,9
  • Utóíze 7,7

pontot ért el átlagosan, 13 kóstoló értékelései alapján.

A Bodri Kadarka egy rubinszínű, fűszeres illatú, közepesen telt, gyümölcsös bor, mely Szekszárd kiváló dülőiről származik. Nagyon jó ivású, “kérek még” – típusú, karcsú összetételű magyaros bor.

Szöveges értékelések:

„Könnyed, finom vörösbor”

„Gyenge szín, illata van, de kellemes az íze.”

„Teljesen átlátszó színű, már már Siller borhoz hasonlítható a külleme. Semmilyen illattal nem rendelkezik, csupán enyhe alkoholos illat érezhető ki. Kellemes íze van viszont, könnyen csúszós bor valóban. Nem beszélhetünk testes borról. Utóíze kissé savas.”

Fogyasztási tippek:

Fontos, hogy a bort ne hűtsük be nagyon! Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14 C fokon

Ajánlott főleg halászléhez, pörköltekhez, paprikásokhoz.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Bodri Kadarka 2016

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek