A Bodri Kadarka egy rubinszínű, fűszeres illatú, közepesen telt, gyümölcsös bor, mely Szekszárd kiváló dülőiről származik. Nagyon jó ivású, “kérek még” – típusú, karcsú összetételű magyaros bor.
A Bodri Kadarkát Szekszárd három kiemelkedő dűlőjéből szüretelik. Hagyományos és az új erjesztés technológia ötvözésével, rövid kis tölgyfa hordós érleléssel válik a bor a régi Kadarka hagyományainak követőjévé. Készítésekor nem volt cél a nagy test, erős tanninszín elérése, sokkal inkább a borvidékre jellemzőbb illatos, jól iható, kellemes Kadarkára törekedtek. Túlérett piros bogyós gyümölcsök az illatában, borsos, szárított barna magvas, kivált koriandermagos kísérettel.
A bor az értékelések alapján 7,8 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
- Színe 7,8
- Illata 7,9
- Íze 7,9
- Utóíze 7,7
pontot ért el átlagosan, 13 kóstoló értékelései alapján.
A Bodri Kadarka egy rubinszínű, fűszeres illatú, közepesen telt, gyümölcsös bor, mely Szekszárd kiváló dülőiről származik. Nagyon jó ivású, “kérek még” – típusú, karcsú összetételű magyaros bor.
Szöveges értékelések:
„Könnyed, finom vörösbor”
„Gyenge szín, illata van, de kellemes az íze.”
„Teljesen átlátszó színű, már már Siller borhoz hasonlítható a külleme. Semmilyen illattal nem rendelkezik, csupán enyhe alkoholos illat érezhető ki. Kellemes íze van viszont, könnyen csúszós bor valóban. Nem beszélhetünk testes borról. Utóíze kissé savas.”
Fogyasztási tippek:
Fontos, hogy a bort ne hűtsük be nagyon! Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14 C fokon
Ajánlott főleg halászléhez, pörköltekhez, paprikásokhoz.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Bodri Kadarka 2016