20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Horváth Cabernet Sauvignon 2015

A 2015-ös Horváth Cabernet Sauvignon a Hőgyészi Horváth pince egy kiemelkedő vörösbora. A bor mély-sötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető.

 

A Cabernet Sauvignon borában közepesen kifejezett primer gyümölcsaromákat találunk, gyakran fekete ribizlire és egyéb fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Érleléssel egyéb szekunder aromák fejlődhetnek ki a borban, mint például az eukaliptusz, menta, cédrus és dohány. A hideg klímán termesztett cabernet sauvignon borának illatán gyakran úrrá lesz a vörösbornál kellemetlen herbásság, paprika és zöldpaprika. Ez utóbbi a metoxipirazin vegyületnek köszönhető, amelyre az ember orra rendkívül érzékeny. Forró klímán a gyümölcs túlérett, lekváros, esetleg főtt gyümölcsös aromákat vihet a borba. A magas antioxidáns-szint miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre.

A 2015-ös Horváth Cabernet Sauvignon egy érett vörösbor, jó az egyensúly a hordó és alapanyag között. Már érződnek a tercieres jegyek. Aromajegyei erdei gyümölcsök, fekete-szeder és ribizli. Pici bőrösség is ott rejlik benne. A korty végén dohány és kakaó kerekíti.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Tolnai borvidék
  • Horváth pince

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

Horváth Cabernet Sauvignon fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Főként vadakhoz, marhapörkölthöz ajánlat.

A bor beszerezhető a pannonborbolt.hu webshopon.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Horváth Cabernet Sauvignon 2015 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek