27.4 C
Budapest
péntek, július 12
spot_img

Értékelés: Bussay Tramini 2016

A 2016-os Bussay Tramini a Csörnyeföldi Bussay pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. Finoman száraz, fajtajelleges tramini, amelyben jól érezhetők a nagyhordós érlelés, ászokolás finoman fás jegyei.

 

A 2016-os Bussay Tramini egy ikonikus bor a Bussay Pincészettől, hiszen a csörnyeföldi Kövecs-hegy Traminija mindig is az ország legszebb tételei közé tartozott. Különleges tétel, fiatalabb testvérénél (2013 Tramini) egy évvel később került a palackba. Érdemes volt pihentetni. Illatában a rózsakert ajtaja kitárul egy egzotikus helyen, elrepít, felemel. Szájban a rózsa és virágaromák tobzódnak sárgabarack kíséretében, színes rózsaszirmokon lépdelünk. Habzsolós, húsos, tömjénes bor, melynek a fogyasztása maga az élmény.

Bussay Dóri zalai birtokáról szüretelt érett tramini, hordóban, spontán erjesztve és 1000 literes hordóban egy éven át érlelve. Finoman száraz, fajtajelleges tramini, amelyben jól érezhetők a nagyhordós érlelés, ászokolás finoman fás jegyei. Gyümölcsös, fűszeres, hosszú korty.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,5 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9,2

  • Illata 8,7

  • Íze 8,0

  • Utóíze 7,8

pontot ért el átlagosan, 22 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Igen kellemes illatú fehér bor, érződik benne, hogy hordós érlelésű. Az ízében fellelhető a Zalai borvidék minden egyes zamata.”

„Szép, élénk szín. Finom illat, valamint könnyed, lágy íz. Jó kis lecsengéssel.”

„Ez igen finom fehérbor, mely mind szélviharban, villámlásban is jól fogyasztható. A nevéhez sokkal többet tartalmaz, hiszen ez nem mini hanem maxi, így legyen tramaxi.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

A bor ajánlott fehér húsú szárnyasokhoz.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Bussay Tramini 2016

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek