27.5 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Mészáros Pál Merlot 2018

A 2018-as Mészáros Pál Merlot a Szekszárdi Mészáros pince egyik klasszikus vörösbora. Hízelgő, gyümölcsös illatanyag, igazi szekszárdi fűszerességgel. Hosszan elnyúló kényeztető ízvilága magával ragadja kóstolóját. 

 

A Merlot bora  telt, sajátos, zamat- és ízgazdag, fekete ribizlis, szilvás tónusú, bársonyosan savas, gyorsan fejlődő, száraz minőségi bor. A késői szüretelésű szőlőből finom illatú és zamatú, a fajta minden szépségét hordozó kiváló bor lesz. Illatában és ízében gyakran a cseresznye-, az eper- és málna-aroma érezhető, néha zöldségek, a föld és fűszerek illata is felfedezhető. A hosszabb hordós érlelést vaníliás, túlérett kék szilvára hasonlító zamattal hálálja meg. Tölgyfa hordós érleléssel karamell, csokoládé, kávébab ízjegyek is megjelennek. Hosszan eltartható, olykor 10-15 év múltán is kiváló minőségű bor marad.

A 2018-as Mészáros Pál Merlot sötétvörös színű, markáns, fűszeres gyümölcsös illattal rendelkezik. Illatban szeder, fekete áfonya, szilva és kökény érződik. Egyenes, nem túl vastag, inkább arányos és jól iható. Szép fűszerek maradnak utána. Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedtek.

A szőlő kíméletes feldolgozással készült, amely azt jelenti, hogy finoman macerálták a cefrét, ezáltal nem oldódtak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borok készültek, amit utána tölgyfahordóban érleltek

- Hirdetés -

Ismertetői:

Mészáros Pál Merlot 2018 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott vadételekhez, marhahúsokhoz és halételekhez.

A bor beszerezhető a borbolt.hu-n, az Auchan üzletekben és a pincénél!

A bort itt tudjátok értékelni:

 • Színe - 0/10
  0/10
 • Illata - 0/10
  0/10
 • Íze - 0/10
  0/10
 • Utóíze - 0/10
  0/10
Olvasói értékelés
 • Küldés
  Színe
 • Küldés
  Illata
 • Küldés
  Íze
 • Küldés
  Utóíze

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek