20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Tűzkő Merlot 2016

A 2016-os Tűzkő Merlot a Bátaapáti Tűzkő pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Mélyvörös, telt, zamatos és ízgazdag, bársonyosan savas, gyorsan fejlődő, száraz minőségi vörösbor.

 

A Merlot bora  telt, sajátos, zamat- és ízgazdag, fekete ribizlis, szilvás tónusú, bársonyosan savas, gyorsan fejlődő, száraz minőségi bor. A késői szüretelésű szőlőből finom illatú és zamatú, a fajta minden szépségét hordozó kiváló bor lesz. Illatában és ízében gyakran a cseresznye-, az eper- és málna-aroma érezhető, néha zöldségek, a föld és fűszerek illata is felfedezhető. A hosszabb hordós érlelést vaníliás, túlérett kék szilvára hasonlító zamattal hálálja meg. Tölgyfa hordós érleléssel karamell, csokoládé, kávébab ízjegyek is megjelennek. Hosszan eltartható, olykor 10-15 év múltán is kiváló minőségű bor marad.

A 2016-os Tűzkő Merlot mély színű, testes, tanninokban gazdag. Fahordós és palackos érlelés után fejlődik ki rendkívüli zamatgazdagsága, és erdei gyümölcsökre emlékeztető illatvilága. A tolnai dombok páratlan adottságainak köszönhető ez a tartalmas vörösbor.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Tolnai borvidék
  • Tűzkő birtok

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

Tűzkő Merlot fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott vadételekhez, marhahúsokhoz és halételekhez.

A bor beszerezhető a Tesco, Auchan, Spar üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Tűzkő Merlot 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek