Thummerer Borszaküzlet 1

Megnyílt a Thummerer Borszaküzlet!


Eger belvárosában megnyílt a noszvaji székhelyű Thummerer pincészet Borszaküzlete!

 

A Borszaküzlet a Szent János utca 5. szám alatt kapott helyet, Eger egyik legforgalmasabb és legnívósabb utcájában, ahol hétfőtől-szombatig 10:00-18:30 óra között várja a vásárlókat.

A Thummerer családi pincészet borszaküzletének széles és rendszeresen frissülő kínálatában közel 30 féle bor található, a szőlőbirtok kiváló fekvésű dűlőiről szüretelve. A boltban megtalálható a pincészet összes tétele, több évjáratú bor, muzeális borok, melyek limitált számban érhetőek el. Mindezeken túl megtalálhatóak olyan különleges tételek, melyek máshol nem lelhetőek fel.

Két hatalmas kirakattal rendelkezik az üzlet, melyek első ránézésre is impozáns megjelenést nyújtanak, tovább az egyik kirakatot egy bor fal díszíti, ahol a pincészet összes bora megtekinthető. A szomszédos kirakatot egy régi autentikus faprés, szőlőterületeken megkövesedett talajkövek és talajminták találhatóak. Az üzlet egyik kivilágított díszfalán két szobor is fellelhető, melyek hasonlóan ikonikusak a címkéiken előforduló szobrokhoz. Az egyedi szobrokat és címkéket maga Thummerer Vilmosné készítette. A díszfalon találhatóak a muzeális Thummerer tételek is.

Az üzlet szakemberei készséggel állnak rendelkezésre és segítenek az alkalomhoz legmegfelelőbb bor kiválasztásában, legyen szó akár ünnepi vacsora kísérőjéről vagy hétköznapra szánt borról egyaránt.

Thummerer Borszaküzlet 2

A Thummerer pincészet

Noszvaj falu határában található a számos rangos díjjal büszkélkedő, méltán híres Thummerer Pince, amely idén töltötte 35. születésnapját. A pincészet alapítója Thummerer Vilmos 1995-ben elnyerte az „Év Bortermelője” címet. A pincészet 2011-ben az „Év Pincészete” díjat kapta, 2013-ban pedig a Magyarország „Legeredményesebb Pincészet” díját vehették át!

A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több, mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővítettek ki. A kiegyenlített klímájú pincerendszer ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.

A fehérborok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de már fehér barrique különlegesség is megjelent a pincészet választékában.

A vörösborok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek és minimum féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörös borok egy része barrique hordókban fejlődik. (pl. Vili papa cuvée)

Lássuk a kínálatot!

A szaküzletben megvásárolható a Pincészet összes készítménye. 26 féle bor, 2 féle pezsgő, 4 féle pálinka és 1 Brandy közül válogathatnak a kedves vásárlók!

A Pincészet borai:

Evoe Cuvée 2009 – száraz vörösbor

Komoly megjelenésű, mély színű, már illatában a nagy vörös borok ígéretével. Ízvilága rendkívül tömör és sokrétű. Érett, lágy, kerek, kifinomult, lesimult tannin, hosszú lecsengés.

Rébus Egri Cuvée Superior 2012 – száraz vörösbor

A 2012-es év rendkívül csapadékszegény és meleg volt. A kékszőlők nagyon szépen beértek, igazi fenológiai érettségről beszélhettünk, ez a Rébus cuvée-n is tükröződik. Tartalmas, gazdag nagy testű bor, finom lágy savakkal és érleltséggel.

Egri Kadarka Grand Superior 2015 – száraz vörösbor

A 2015-ös év kivételesen kedvezett a Kadarka fajtának, mivel szeptember 29-én még az októberi (elejei) esők előtt már szépen kialakult töppedt állapotban tudtak szüretelni. A bor megjelenése valódi Kadarka színárnyalatot mutat, amit egy szép fajtajelleges illat mellett töppedt jegyek kísérnek.

Berta Egri Cuvée 2017 – száraz fehérbor

A Királyleányka és a Leányka fajták egészítik ki egymást, a reduktív technológia is hozzájárult az intezív illatok kialakulásához, a kellemes borkarakterhez. Szép savérzet jellemzi.

Egri Muskotály 2017 – száraz fehérbor

Élénk, intenzív, szőlővirágos – muskotályos illat, finom savszerkezet. A reduktív technológia is hozzájárult az intenzív illatok kialakulásához, a kellemes borkarakterhez.

Bertram Egri Cuvée 2015 – száraz vörösbor

Hagyományos tölgyfahordós érlelés, teljes almasavbontású birtokbor. Közép-mély bíbor szín, visszafogott cserzőanyag-tartalom, kellemes savak, finom fűszerezettség. Jól iható, kedves, elegáns, beszélgetős bor.

Egri Cabernet Franc – Merlot 2016 – száraz vörösbor

Barátságos, finom tannintartalmú, kerekké érlelt bor. A két fajtának köszönhetően fűszeres és gyümölcsös jegyek találkoznak, amit diszkrét barrique hordós érlelés tesz teljessé.

Egri Bikavér 2015 – száraz vörösbor

Rubin szín, egyben gyümölcsös és enyhén fűszeres illat, ami piros ribizlire emlékeztet, együtt a fahordós érlelés ászkolási illatával. Gazdag, komplex, fűszeres íz, lesimult tannin.

Egri Bikavér Superior 2015 – száraz vörösbor

Védett eredetű superior száraz vörös bor. Nagyon jó évjárat volt a 2013-as, szép savakkal, magas cukorfokkal, hibátlanul beérett szőlőfajtákkal.

Egri Bikavér Grand Superior 2015 – száraz vörösbor

A Nagy-Eged hegy déli lejtőjének a Borvidék többi részétől eltérő talaja és a még jelentősebb hozamkorlátozás a bornak különleges egyediséget, koncentráltságot ad.

Egri Cabernet Sauvignon Superior 2015 – száraz vörösbor

Sötét rubin szín, gazdag, fűszeres íz, paprikára és érett málnára emlékeztető illatok. Ízében telt, kitűnő savegyensúly, fahordóban kiérlelt selymes tannin.

Thummerer Borszaküzlet 3

Egri Chardonnay Battonage 2017– száraz fehérbor

Az évjárat jó beérést hozott ennél a szőlőfajtánál, magas cukortartalommal és szép savakkal szüreteltünk. Az almasavbontás és a finomseprőn történő rendszeres keverés után egy nagytestű, elegáns fehér bor született.

Egri Királyleányka 2017 – száraz fehérbor

Tükrös tisztaságú, halvány zöldessárga szín, enyhén muskotályos friss szőlővirág illat, üde, karcsú, lendületes bor, szép savháttérrel.

Bokréta Egri Cuvée 2018 – száraz fehérbor

Tükrös tisztaságú, halvány zöldessárga szín. Friss, intenzív, virágokra emlékeztető illat, enyhén muskotályos karakterrel. Ízben élénk, ropogós savak társulnak az édeskés, gyümölcsös aromákkal.

Egri Csillag 2017 – száraz fehérbor

A Tramini és a Zenit a teltségről, a Királyleányka és a Sauvignon blanc a finom savakról gondoskodik. Kifejezetten hosszú lecsengésű, szép utóízű bor.

Egri Csillag Grand Superior 2015 – száraz fehérbor

Jól beérett szőlőt szüretelve, a mustot barrique hordókban erjesztettük, 10% új hordó használatával. Hosszú, több mint féléves finomseprős érlelést követően került sor a palackozásra.

Egri Rosé 2018 – száraz rosébor

Élénk eperbe hajló szín cseresznyés árnyalatokkal, intenzív, friss, üde illat. A kevés természetes CO2 tartalom miatt még intenzívebb gyümölcsös ízvilág.

Tréfli Cuvée 2016 – édes vörösbor

Birtokbor. Intenzív illat, fűszeres íz, finom savak. A könnyed, édes gyümölcsösség találkozása a fahordós jegyekkel kifejezetten élvezetes élményt nyújt a borfogyasztó számára.

Egri Cabernet Franc Válogatás 2007 – száraz vörösbor

Az érett szőlő és a 28 napos héjon erjesztés gazdag zamatokat eredményezett. Lesimult tanninok, a palackérlelés során szépen megjelent a franc-ra jellemző mély-meleg illat, csokoládés jelleg.

Egri Cabernet Sauvignon Superior Válogatás 2012 – száraz vörösbor

Tökéletesen beérett szőlő, hosszú héjon erjesztés eredményezte gazdag illat- és ízvilág. Kerek, lesimult tanninok jellemzik. Rendkívül elegáns bor.

Egri Kékfrankos Válogatás 2006 – száraz vörösbor

A 2006-os ősz egyik kincse lett ez a bor. A gondosan megőrzött gyümölcsösség mellett tartalmas borkarakter, intenzív illat, diszkrét tannin, finom savak, harmónia jellemzi.

Tekenőháti Merlot 2009 – száraz vörösbor

Nagy bor, koncentrált ízekkel, gazdag beltartalommal. Intenzív sötétrubin szín, nagy testű „mély-Merlot” illatú szép bor, tipikus „Merlot-szövettel”! Száraz bor nagy potenciállal, extrakt édességgel!

Tekenőháti Merlot 2011 – száraz vörösbor

Nagy bor, koncentrált ízekkel, gazdag beltartalommal. Intenzív sötétrubin szín, nagy testű „mély-Merlot” illatú szép bor. A 2011-es rendkívüli meleg év volt, a kékszőlő szüreti ideje a megszokottól jóval korábbra esett.

Tekenőháti Pinot Noir 2009 – száraz vörösbor

Ennek a bornak a készítéséhez szüretelt szőlő a Tekenőhát dűlőről származik, amelynek a szüreti időpontja nagyon jól lett kiválasztva. A Pinot noir fajta képes magas cukorfokra beérni, de a harmónia érdekében gondos figyelemmel kell szüretelni.

Vili Papa Cuvée 2006 – száraz vörösbor

Birtokbor, a legjobb fekvésű szőlőterületekről. Extrém sötét rubin szín, igen intenzív illat, gyümölcsösséggel, fűszerekkel. Ízben jelentős extraktédesség! Tanninja bársonyos. Izgalmas, kellemes hosszú utóíz. Komplex és koncentrált.

Vili Papa Cuvée Selection 2009 – száraz vörösbor

Extrém sötét rubin szín, gyümölcsös és egyben fűszeres illat jellemzi. 2009-ben nagyon száraz csapadékmentes ősz volt, ami segített a nagy vörösbor megszületésében. A Vili Papa Cuvée hagyományait követő bort gazdag beltartalom, teltség, kerekség jellemzi.

Thummerer Borszaküzlet 4

A pincészet szakmai vágya volt egy olyan palackos erjesztésű tradicionális pezsgő elkészítése, amit az alapbornak szánt szőlő szüretelésétől, a kierjedt érlelt pezsgő degorzsálásáig a pincészet végzi. Egy champagne-i szakmai utat követően, összeállt a folyamathoz szükséges technológiai háttér elképzelése és így Franciaországból, Epernay-ből beszerezték a szükséges gépeket. A nyerstöltést 2014.06.29-én végezték, majd 24 hónap érlelést követően 2016.06.27-én került sor az első degorzsálásra.

A Pincészet pezsgői:

Blanc Brut Nature 2013

Halvány színű, lassú CO2 buborékképződés jellemzi. Illatban a nyári almára, barackra, citrusokra emlékeztet. Íze izgalmas gyümölcsös, élesztős ízjegyekkel, nagyon szép savszerkezettel.

Rosé Brut 2013

Halvány színű, lassú CO2 buborékképződés jellemzi. Illatban a nyári almára, egresre, citrusokra emlékeztet. Íze izgalmas gyümölcsös, élesztős ízjegyekkel, nagyon szép savszerkezettel.

 

A Pincészet pálinkái:

Törkölypálinka 2009

Fahordóban Érlelt Seprőpálinka 2004

Tekenőháti Merlot Törkölypálinka 2009

Vili Papa Törkölypálinka 2009

 

Az üzletben nem csak a borok, pezsgők, pálinkák kapnak helyet! Megvásárolható a Thummerer pincészet első Brandy-je, mely Királyleányka borból párlódott 2004-es évjáratú borpárlat. A tökéletes harmónia megteremtéséhez egy különleges minőségű, késői szüretelésű Pinot gris-t hívtak segítségül, mely a selymességről gondoskodik. Legszebb érzékszervi tulajdonságait 40% v/v mellett mutatja, fogyasztása szobahőmérsékleten javasolt. A Brandyt a 2011-es bécsi Destillata Nemzetközi Párlatversenyen bronzéremmel jutalmazták.

További részletekért látogass el a Thummerer Pincészet weboldalára!

Vagy keresd fel a facebook oldalukat, Instagram oldalukat!

Keresd bizalommal a pincészetet emailen az [email protected] címen, akár telefonon a 06 30 935 5131 számon, vagy személyesen Egerben a Szent János utca 5. szám alatt!

 

bortkostolunk.hu

 

A következő posztok érdekelhetnek

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!