32 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Értékelés: Gál Tibor Pinot Noir 2016

A 2016-os Gál Tibor Pinot Noir a Gál Tibor pincészet egyik kiemelkedő vörös bora. Halvány, elegáns szín, csipkés, szilvás illat, tufás, ásványos és hordós jegyekkel.

 

A Síkhegy és Pajados riolit platóinak pinot noirja szeptember végén, szép érettségben szüretelve, kádban, spontán erjesztve és 9 hónapon át 225 és 500 literes hordóban érlelődött.

Decens! Ez jut először az ember eszébe amikor kóstolja a bort!

- Hirdetés -

Tiszta illatában az áfonya és a csipkebogyó mellett, meleg gyümölcsöket is fel lehet fedezni. Állandó fűszerességét kiegészíti az ásványosság. Szájban tömör, koncentrált, de nagyon feszes. Hozza ugyanazt az izgalmas gyümölcsösséget és fűszer kavalkádot. Szép dinamikus savak mellett kerek ízérzet, mely hosszú lecsengésű.

 

A bor az értékelések alapján 8,5 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9

  • Illata 8,3

  • Íze 8,6

  • Utóíze 8

pontot ért el átlagosan, 17 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Igazán érett, gyümölcsös vörösbor! A savak nem szemérmeskednek, a tannin határozottnak mondható. Pinot-nak erőteljes, de nem agresszív bor.”

„Nem a kedvencem a vörösbor. De ez az első ízétől megnyert magának! ”

” Egy komolyabb pinot noir-kóstolóra most ezt választanám belövő bornak, sőt, az ára alapján akár hétközben is lelkiismeretfurdalás nélkül felbontható.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-19 C.

Ajánlott pekingi kacsához, rozmaringos ételekhez, édesburgonyához és sütőtökös ételekhez.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Gál Tibor Pinot Noir 2016

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek