20.2 C
Budapest
kedd, október 8
spot_img

Értékelés: Martinus Olaszrizling BIO 2023

A 2023-as Martinus Olaszrizling a Tagyoni Martinus birtok egyik kiemelkedő fehérbora. Illatában a mezei virágok frissessége érvényesül, míg a kortyban a fehérhúsú barack és alma ízei dominálnak.

 

Ruppert Márton borásznak a Tagyon-hegy meszes talaján organikusan művelt szőlőjéből készült olaszrizlingje egy könnyed, fajtajelleges bor. Illatában a mezei virágok frissessége érvényesül, míg a kortyban a fehérhúsú barack és alma ízei dominálnak. A bor enyhén sós, ásványos lecsengéssel zár.

A bor az értékelések alapján 8,22 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,64
  • Illata 8,41
  • Íze 8,08
  • Utóíze 8,01

pontot ért el átlagosan, 25 kóstoló értékelései alapján.

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

- Hirdetés -

Ajánlott tárkonyos nyúlgerinchez, vajban forgatott zöld spárgával.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Martinus Olaszrizling BIO 2023

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek