24.2 C
Budapest
vasárnap, május 26
spot_img

Jekl pincészet

Villány egyik meghatározó borászata a Jekl család pincészete. Letisztult szortiment, palackba zárt hamisíthatatlan villányi minőség: nem pusztán jól hangzó márkanév az Il Primo, hanem komolyan vett vezérelv és törekvés a legjobbra.


Első generációs borászként a családfő, Jekl Béla kezdett szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozni, rövidesen azonban a család többi tagja is részt vállalt a pincészet működtetésében. A borok a vidék legértékesebb dűlőiről, a Jammertál, az Ördögárok, valamint a Feketehegy dűlőiben található mintegy tíz hektáros területről származnak. Az új generációt képviselő gyerekek jelentős sikereket értek el a szakmában, míg Alfréd a szőlészeti és borászati munkálatokat koordinálja, addig Flóra a termékfejlesztésben, új ízek keresésében teljesíti ki szakmai tudását.

Jekl Flóra szülőktől örökölt szakmai tudása és elhivatottsága egy olaszországi tanulmányút során innovatív szemlélettel egészült ki, ennek eredménye első saját klasszikus bordeaux-i összeállítása, ami az Il Primo nevet kapta. A bor borász és borértő körökben jelentős sikert aratott, ezután született meg a sorozat, aminek unikális márkaneve mögött a borok készítése során is tapasztalható újító, kísérletező attitűd fedezhető fel.

“Arra törekszem, hogy a tradíció és az innováció harmonikus kohézióját megtalálva, elkülönülő stílusú minőségi borokat alkossak, amik ezt a fiatalos, friss szemléletet tükrözve emlékezetes pillanatokat szereznek fogyasztóiknak” – árulja el a borász a hitvallását.  “Hogy a Jekl-borok maximálisan megfeleljenek a saját, megálmodott ízlésvilágomnak, a metszési folyamatoktól a szüreten át a hordók kiválasztásáig minden fázisra azonos hangsúlyt fektetek, hiszen mindezek a gondos, odafigyelést igénylő momentumok alapvető fontosságúak a végeredmény elérésében.”

Jekl Flóra

További információkért látogass el a weboldalukra: www.ilprimo.hu

- Hirdetés -

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!


Ehhez kapcsolódó tartalom:


Forrás: Pannonborbolt.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek