A Szekszárdi borvidékre jellemző vörösborok megtalálhatók Mészáros Pál pincészetében. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a Mészáros családban.
Szekszárd belvárosában a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince. Ez a több mint 250 éves pince 2000. évben került tulajdonukba, ezt követően kezdtek bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma egy igazán szép impozáns pincébe léphetnek be az odalátogatók, a főbejárat is eredeti minta alapján készült.
A feldolgozás ugyan nem itt történik, de a piac igényli, hogy fahordókban érlelt borokat tudjanak kínálni. ehhez méltó ez a környezet.
A Borházban borbemutatókat, rendezvényeket szerveznek, és melegkonyhás igényeket is ki tudnak szolgálni előzetes bejelentkezés alapján. Ugyanitt található egy borszaküzlet, ahol megvásárolható Mészáros Pál Borház és Pince teljes termékkínálata.
Dűlők
Több mint 120 hektár szőlőültetvényen gazdálkodnak, széles a fajtaválasztékuk, így több mint 10 féle palackos borral, 3-4 évjárattal tudnak megjelenni a hazai-és külföldi piacokon.
A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajtákat népszerűsítését, 8 hektáron termesztenek Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkeznek.
Dűlők: Baranya völgy, Hidas Petre, Bödő, Bodzási dűlő, Kerék-hegy, Malom oldal, Iván völgy, Strázsa-hegy, Tót völgy, Virág-hegy,
Érlelő pince
Az érlelés barrique és ászokhordókban történik. A löszben vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba.
További információkért látogass el a weboldalukra: www.meszarosborhaz.hu
forrás: meszarosborhaz.hu