24.2 C
Budapest
vasárnap, május 26
spot_img

Váli pincészet

Váli Péter 2000-ben alapította meg szőlőbirtokát Badacsonyörsön. Részben nagyszülői örökségből, részben a hozzávásárolt környező földterületekből állt össze a mai 9 hektáros terület.

 

A 150 méter magasan fekvő, dús barna erdőtalajjal borított, csodálatos panorámájú telek szerelem volt első látásra! Az évek alatt igazi birtok alakult itt ki. Minden, a bor készítéséhez kellő folyamat helyben történik, ezt szolgálja a terület közepén kialakított pince is. A pincészet nagy figyelmet fordít a puttonyos feldolgozásra, a kíméletes kézi munkára.

A pince

A területeket organikusan művelik, egy-másfél kilós terheléssel, szőlőtőkénként, kézi ,ládás szüreteléssel dolgoznak. A borokat reduktív és fahordós érleléssel készítik 500 l-es tölgyfahordóban, melyeket 5 évig használnak. A tételek nagy része spontán erjed, kiemelve Badacsony egyedi ízvilágát.

Az ültetvény

Dülőik vulkanikus talajon magas ásványi anyag tartalom mellett Badacsonyörsön a Kisörshegy dülőben találhatóak, illetve A Tóti hegyen, melynek dísze, az ágyús dűlő, ahol a kéknyelű is található. Ezek mellett Szigligeten és Badacsonyban van bérelt területük. Összesen 10 ha-on gazdálkodnak.

- Hirdetés -

Szőlőfajták

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.valibor.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: valibor.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek