Varsányi pincészet


A Varsányi pincészet 1990-ben Szőlőtermelő gazdák társulásával jött létre, akik az igényes piacot is kiszolgálni képes korszerű üzemet hoztak létre, szerencsésen ötvözve a vidék nagy múltú tradícióját, a korszerű eljárásokkal.


Fő célkitűzésként egy olyan korszerű üzem létrehozása volt, mely ötvözi az Egri Borvidék tradícióit a korszerű technológiával. A pincészet 2005-ben nevet változtatott, innentől kezdve Varsányi Pincészetként vannak jelen a piacon. A névváltozást a piacon való személyesebb megjelenés és a cégben lévő többségi tulajdon is indokolta.

A pince

A telephely Verpeléten központjában található. A szőlő feldolgozása teljes mértékben itt zajlik. A kierjesztett borokat acél tartályban illetve 225 literes barrique hordóban és 40 illetve 65 hl.-es fahordókban tárolják, melyek egy része a telephely alatti pincékben vannak. Korszerű feldolgozási technológiával és palackozó sorral rendelkeznek.

Az ültetvény

Az ültetvények Aldebrő és Egerszalók között terülnek el. Jelenleg a család 90 ha saját területtel rendelkezik és a Pincészetnek is van 9 ha Muskotály termő szőlője. A területeink kialakításakor igyekeztekk minél nagyobb területet lefogni. Így a Szent János Völgyben 20 ha (Olaszrizling, Sárga Muskotály, Ottonel Muskotály, Pinot Noir, Menoire) , az Ácsok dűlőben 5ha (Olaszrizling és Kékfrankos), Varjas dűlőben 2 ha termő (Hárslevelű) + 3 ha telepítésre váró, Cinege 8,5 ha (Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) és 6,5ha telepítésre váró, Völgyön 13,5 ha (kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot, Blauburger, Pinot Noir)

További információkért látogass el a weboldalukra: www.varsanyipinceszet.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!


Ehhez kapcsolódó tartalom:

 

A következő posztok érdekelhetnek

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!