A 2015-ös Aegidius Castrum Egri Bikavér az Egri Aegidius bormanufaktúra egyik különleges vörösbora. A kékfrankos gyümölcsös sokszínűségének és cabernet markáns, fűszeres karakterének ideális házassága ez a tüzes, testes rubinvörös bor.
A 2015-ös Aegidius Castrum Egri Bikavért gyümölcsös sokszínűség és fűszeres karakter ideális házassága jellemzi, tüzes, testes rubinvörös vörös. Komplex illatát ánizs, meggy és ribizli, ízvilágát játékos savak, bársonyos tanninok, a fahordós érlelés kakaós-kávés jegyei jellemzik némi konyakmeggyes lecsengéssel. A bor kellő potenciállal rendelkezik a hosszabb palackos érleléshez.
A bor az értékelések alapján 8,38 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
- Színe 8,7
- Illata 8,4
- Íze 8,1
- Utóíze 8,2
pontot ért el átlagosan, 27 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
“Közepes intenzitású rubin szín, illatában ánizs, kávébab, feketeszeder jegyek dominálnak. Ízében lágy savak, közepes tannin, élete csúcsán van a bikavér.”
“Illatában megjelenik a kávé de a fekete gyümölcsök is megjelennek. Kellemes de azért erős bor.”
“Kávés illata kifejezetten kellemes. Erős ánizsos ízvilág, érdekes utóíz.”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-17 C.
Ajánlott kemény sajtokhoz, egy jó brassóihoz, erdei gyümölccsel vagy barnamártással készült vadakhoz és marhahúsokhoz.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Aegidius Castrum Egri Bikavér 2015
Ehhez kapcsolódó tartalom:
- Bikavér – Minden amit érdemes róluk tudni
- Egri borvidék
- Bemutatkozik az Aegidius borászat
- Mese az Egri Bikavérről