10.8 C
Budapest
szerda, október 16
spot_img

Kristinus Utópia 2017

A 2017-es Kristinus Utópia a Dél-balatoni Kristinus borbirtok egyik kiemelkedő fehérbora. Illatában citrusosság és őszibarack, ízében trópusi gyümölcsök és lédús barack jelenik meg.

 

A Cserszegi Fűszeres bora elegáns, intenzíven fűszeres (néha kissé muskotályos) illata, íze, megbízható savtartalma, kielégítő extraktja folytán közkedvelt. Jó házasítási alapanyag is (pl. ezerjóval, zenittel, rizlinszilvánival, stb.), de üde, friss, reduktív, helyenként minerális, időnként enyhén sauvignonos, máskor gyümölcsaromákban bővelkedő, vagy épp a tavaszi virágok illatát sugalló bora természetesen önállóan is megállja a helyét.

A 2017-es Kristinus Utópia chardonnay, sauvignon blanc és szürkebarát mesteri házasítása. 6 hónapig érlelődött tölgyfahordóban. Illatában citrusosság, őszibarack, trópusi gyümölcsök és lédús barack. A közepes testű bor kiegyensúlyozott savait az alma, a licsi és a citrusfélék adják, textúrájában a hordós érlelésnek köszönhető krémesség jelenik meg. Az érett körte, a gyógytea és az alma koncentrált rétegei jelennek meg a borban élénk savas maggal és egy lágy, lekerekített citromos textúrával. Nagy érlelési potenciállal rendelkezik.
Díjak: – Decanter Asia Wine Awards 2018 – ezüstérem – China Wine and Spirits Awards 2018 – ezüstérem – VinAgora Nemzetközi Borverseny 2018 – ezüstérem.

Ismertetői:

Kristinus Utópia 2017 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 13 C.

Ajánlott tejszínes ételekhez, fehér húsokhoz, továbbá zöldköretekhez pl. spárgához.

- Hirdetés -

A bor beszerezhető a borbolt.hu-n és a borbirtoknál!

A bort itt tudjátok értékelni:

  • Színe - 0/10
    0/10
  • Illata - 0/10
    0/10
  • Íze - 0/10
    0/10
  • Utóíze - 0/10
    0/10
Olvasói értékelés
  • Küldés
    Színe
  • Küldés
    Illata
  • Küldés
    Íze
  • Küldés
    Utóíze

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!  

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek