15.1 C
Budapest
csütörtök, szeptember 19
spot_img

Értékelés: Tiffán Villányi Principium 2019

A 2019-es Tiffán Villányi Principium a Villányi Tiffán pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. A két éves kishordós érlelés finom ászok ízzel egészítette ki a bor fekete erdei gyümölcs illat- és ízvilágát.

 

Elsősorban a Jammertal és a Sterntal termése, de került bele a Kopárból és az Ördögárokból is. Szigorú terméskorlátozással, késői szüretelésű szőlőből készült. Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot fajták házasítása.

A kezdet, latinul Principium. Az első bora a pincészetnek, ami megjelent a gasztronómiában 1989-ben. Hivatalosan 2011-ben kapta a nevét a márka. A latin szó alapelvet is jelent: a pincészet ars poeticáját tükrözi ez a tétel, a sok sok éves fejlődést, hogy elérje azt a pontot, amit ma képvisel. Bontásnál szinte füstöl a palackból a fűszer és a pörkölt kakaó. Aztán jönnek az erdei gyümölcsök, áfonyalekvár, aszalványok, aszalt szilva. Van test és markáns hordó, de nagyon jól eltalálták, nagyon szép, érett és telt a korty. Nem pehelysúlyban indul, a tesetesebb borok kedvelőinek ajánljuk. Érdemes időt adni neki, mert úgy még többet mutat.

A bor az értékelések alapján 8,81 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9,08
  • Illata 8,84
  • Íze 8,79
  • Utóíze 8,7

pontot ért el átlagosan, 21 kóstoló értékelései alapján.

- Hirdetés -

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspástétomokhoz.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Tiffán Villányi Principium 2019

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek