A 2016-os Harsányi Ciróka Furmint a Harsányi birtok egyik gyöngyszeme. A Ciróka Furmint kedvesen játékos karakterű, illata kellemes gyümölcsösséget áraszt. Színe egészen halványsárga. Ízében tovább kísérnek bennünket a friss ropogós gyümölcsös jegyek és egy csipetnyi pajkos vidámság.
A furmint általában magas savtartalmú, de gondos szőlészeti munka mellett savai elegánsak. Jó cukorgyűjtő képessége miatt a szárazon iskolázott furmint is magas alkoholtartalmú. Ez Tokaj-Hegyalján jobb évjáratokban elérheti a 14-15% alkoholt is. Illata határozott és kisebb koncentrációnál is fajtajelleges. Benne nagyon gyakran körte, birs és szegfűszeg illata keveredik. Az éretten szüretelt szőlőből készült furmint szárazon és édes borként is elegáns, nagytestű, különleges minőséget adhat.
A Harsányi birtok gyöngyszeme és a Harsányi család féltett öröksége a Cziróka dűlő már 1749 óta. A bor kedvesen játékos karakterű. Színe egészen halványsárga. Illata kellemes gyümölcsösséget áraszt. Ízében tovább kísérnek bennünket a friss ropogós gyümölcsös jegyek és egy csipetnyi pajkos vidámság.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Tokaji borvidék
- Harsányi pincészet
Szőlészeti és borászati adatok
Dűlők elnevezése: Ciróka
Szőlőfajták és arányai: 100% Furmint
Érlelés: tölgyfahordós
Érlelés hossza: 3 hónap
Palackozás időpontja: 2017. április
Bor jellemzői
Alkoholtartalom: 10,7%
Maradék cukor: 8,8 g/l
Savtartalom: 6,5 g/l
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
A Harsányi Ciróka Furmint fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11 C.
A bor ajánlott fehér húsokhoz, halakhoz.
A bor beszerezhető a Harsányi pincészet webshopján!
A bort az alábbi linken lehet értékelni: Harsányi Ciróka Furmint 2016 értékelése
Jó kóstolást kívánunk!