0.5 C
Budapest
péntek, november 22
spot_img

Harsányi Ciróka Furmint 2016

A 2016-os Harsányi Ciróka Furmint a Harsányi birtok egyik gyöngyszeme. A Ciróka Furmint kedvesen játékos karakterű, illata kellemes gyümölcsösséget áraszt. Színe egészen halványsárga.  Ízében tovább kísérnek bennünket a friss ropogós gyümölcsös jegyek és egy csipetnyi pajkos vidámság.

 

A furmint általában magas savtartalmú, de gondos szőlészeti munka mellett savai elegánsak. Jó cukorgyűjtő képessége miatt a szárazon iskolázott furmint is magas alkoholtartalmú. Ez Tokaj-Hegyalján jobb évjáratokban elérheti a 14-15% alkoholt is. Illata határozott és kisebb koncentrációnál is fajtajelleges. Benne nagyon gyakran körte, birs és szegfűszeg illata keveredik. Az éretten szüretelt szőlőből készült furmint szárazon és édes borként is elegáns, nagytestű, különleges minőséget adhat.

A Harsányi birtok gyöngyszeme és a Harsányi család féltett öröksége a Cziróka dűlő már 1749 óta. A bor kedvesen játékos karakterű. Színe egészen halványsárga. Illata kellemes gyümölcsösséget áraszt. Ízében tovább kísérnek bennünket a friss ropogós gyümölcsös jegyek és egy csipetnyi pajkos vidámság.

- Hirdetés -

Ismertetői:

Szőlészeti és borászati adatok

Dűlők elnevezése: Ciróka

Szőlőfajták és arányai: 100% Furmint

Érlelés: tölgyfahordós

Érlelés hossza: 3 hónap

Palackozás időpontja: 2017. április

Bor jellemzői

Alkoholtartalom: 10,7%

Maradék cukor: 8,8 g/l

Savtartalom: 6,5 g/l

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

A Harsányi Ciróka Furmint fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11 C.

A bor ajánlott fehér húsokhoz, halakhoz.

 

A bor beszerezhető a Harsányi pincészet webshopján!

A bort az alábbi linken lehet értékelni: Harsányi Ciróka Furmint 2016 értékelése

 

Jó kóstolást kívánunk!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek