A 2016-os Bardon Meszes Furmint a Tokaji Bardon borászat egyik kiemelkedő fehérbora. Közepesen intenzív illatú, sokrétű, húsos, jóleső korty, utóízben meglepően hosszú gyümölcsösséggel.
A Furmint bora sav dús, önálló, harmonikus összetételű, jellegzetes finom illatú és kellemes ízű pecsenyebor, illetve aszúsodva finom csemegebor – ez az édes tokaji aszú alapszőlője. Tokajon hagyományosan október 28-án, Simon és Júda napján kezdődik a szüretelése.
A 2016-os Bardon Meszes Furmint illatában elegáns furmintos, friss és kirobbanó: citrusok héja, lime, déli gyümölcsök, menta, gyönyörű, tiszta, egyenes, hűs illatú. Ízre érezhető a meleg év, nagy, alkoholos teste van. Az illathoz mérten sokkal több élénkséget várna az ember, de a korty eleje a gyümölcsösebb, aztán elnehezül és a végén inkább a szélessége meghatározó, a magassága és a fókusz kevésbé. Egy kis cukor kerekít a végén, mint minden évjáratában.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Tokaji borvidék
- Bardon borászat
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
Bardon Meszes Furmint fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11 C.
Ajánlott zsírosabb halételekhez, pisztránghoz vagy fogashoz.
A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Bardon Meszes Furmint 2016 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: