20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Bock Cabernet Franc 2015.

A 2015-ös Bock Cabernet Franc a Bock pincészet egyik nagyágyúja. Villány legfontosabb szőlőfajtája több dűlőből válogatva, 12 hónapig nagy tölgyfahordóban érlelve.

 

Borászati szempontból a cabernet franc sok közös tulajdonságot mutat a cabernet sauvignonnal: legfontosabb, hogy mindkét fajta kiemelkedő minőségű, élénk savakban gazdag bort ad. A cabernet franc önállóan és más borokkal házasítva is kiváló.

Világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. A tölgyfahordós (barrique) érlelés különleges ízekkel „öltözteti” fel a cabernet franc bort: a mikrooxidáció révén különleges aromák, ízek és zamatok szabadulnak fel – legtöbbször vanília, kókusz, dohány valamint kellemes füst aroma jelenik meg –, az érő bor savai finomodnak.

- Hirdetés -

A bor egészen sötét, mélyvörös színnel rendelkezik, a hűvös évjárat ellenére igen testes. Lágy fűszeres utóíze kellemes és hosszantartó. Izgalmas sav és gyümölcs összhang. Fekete gyümölcsökre emlékeztető jellege jól harmonizál a gazdag, de finom cserzőanyaggal.

Ismertetői:

Bor jellemzői

Alkoholtartalom: 14%

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

A Bock Cabernet Franc fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 17-18 C.

A bor ajánlott marhahúsok szaftos és sült változataihoz, gulyáslevesekhez.

 

A bor beszerezhető a Bortársaság, Tesco, Spar üzletekben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni: Bock Cabernet Franc 2015 értékelése

 

Jó kóstolást kívánunk!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek