A 2019-es Hímesudvar Furmint a Tokaji Hímesudvar pince egy kiemelkedő fehérbora. Közepes test, feszes tanninok és élénk savak, az ízben még a hordó dominál, sok vanília, kevés fahéj.
A Furmint bora sav dús, önálló, harmonikus összetételű, jellegzetes finom illatú és kellemes ízű pecsenyebor, illetve aszúsodva finom csemegebor – ez az édes tokaji aszú alapszőlője. Tokajon hagyományosan október 28-án, Simon és Júda napján kezdődik a szüretelése.
Október elején és közepén szüretelt, szép, érett, egészséges fürtökből válogatott alapanyagból készítették. A bor 2/3 része a Nyulas dűlő termése, 1/3-nyi része egy kiváló, déli fekvésű, tokaji dűlőből származik. Lassú hordós erjedése másfél hónapig zajlott. Derítés után további 10 hónapot töltött – felerészben 2015-ös, felerészben új tölgyfa hordóban. 2020 karácsonya előtt töltötték csavarzáras palackokba, 2021 februárjától kezdték meg forgalmazását.
Ízekben sokrétű, gazdag bor, élénkebb savakkal. A hosszabb hordós érlelés hatása illatban és ízben is érezhető a markánsabb fás jegyekben. Meghálálja a pihentetést, csúcsformában 2023-2025 táján lesz.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Tokaji borvidék
- Hímesudvar pince
Hímesudvar Furmint 2019 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 C.
Ajánlott zsírosabb halételekhez, pisztránghoz vagy fogashoz.
A bor beszerezhető a pincészetnél!
A bort itt tudjátok értékelni:
-
Színe - 0/10
0/10
-
Illata - 0/10
0/10
-
Íze - 0/10
0/10
-
Utóíze - 0/10
0/10
Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!
Ehhez kapcsolódó tartalom: