8.3 C
Budapest
vasárnap, április 21
spot_img

Ikon Shiraz 2018

A 2018-as Ikon Shiraz a Dél-balatoni Ikon borászat egyik kiemelkedő vörösbora. Sötét színű, testes bor, dohányos, borsos, fűszeres illatok, közepesen intenzív korty, telt és gazdag.


A Syrah nagy testű, fűszeres, dús és finom cserzőanyagú kiváló bort ad. A cabernet fajtákhoz hasonlóan jól érlelhető, ugyanakkor sokkal hamarabb kerül szelíd, iható állapotba. A tapasztalatok szerint túl nagy terhelés esetén elveszítheti sűrű, vastag jellegét, ha pedig nem szedik le időben a tőkéről, és gyorsan túlérik, jelentősen csökkenhetnek savai és aromaintenzitása. A szüret a másik oldalról nézve is kritikus lehet, a hűvösebb borvidékekre telepített syrah-knál az éretlenség jelei a túl átható borsos íz, valamint az égett gumi.

A 2018-as Ikon Shiraz a Rádpuszta fölötti, Balatonra néző löszdombokról származik. A pince körüli területekről szüretelt egészséges fürtökből fekete cseresznyére, fekete szederre, a fekete ribizlire és szivarhumidorra emlékeztető, gazdag illatú, közepes testű fűszeres bor született. Az ízeiben nagyon szépek a savak, azok eloszlása remek. Száraz, aromás, kellemes vörösborral van dolgunk. Telítettek a gyümölcs aromák. Minden mennyiségben előkerülnek a fekete gyümölcsök, ugyan úgy, mint a kipárolgásaiban. Fekete cseresznye, fekete ribizli és szeder. A fűszeressége elég mély, réteges, összetett, – benne a cédrus, fahéj, kakaó, dohány.

Érlelés: Fahordóban, 5000 literesben, 1 évig

- Hirdetés -

Ismertetői:

Ikon Shiraz 2018 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-16 C.

A bor ajánlott marha és vad ételek mellé, illetve étcsokoládés desszertekhez.

A bor beszerezhető a borbolt.hu-n, és a Bortársaság üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Ikon Shiraz 2018 értékelése

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!


Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek