10.3 C
Budapest
szombat, április 27
spot_img

Takler Cabernet Franc 2016

A 2016-os Takler Cabernet Franc a Szekszárdi Takler pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Gazdag illat és ízvilágú, lendületes vörösbor, melynek bársonyos zamatát erdei gyümölcsök, legfőképp az áfonya jegyei tesznek élvezetessé.

 

Borászati szempontból a cabernet franc sok közös tulajdonságot mutat a cabernet sauvignonnal: legfontosabb, hogy mindkét fajta kiemelkedő minőségű, élénk savakban gazdag bort ad. A cabernet franc önállóan és más borokkal házasítva is kiváló.

A cabernet franc bor mélyvörös színű, száraz minőségi vörösbor, jelentős extrakt és élénk csersavtartalommal. Illatában a piros bogyós gyümölcsök – főként a málna, cseresznye, szilva és eper – jelennek meg, borsos fűszeresség és hosszú utóíz jellemzi. A tölgyfahordós (barrique) érlelés különleges ízekkel „öltözteti” fel a cabernet franc bort: a mikrooxidáció révén különleges aromák, ízek és zamatok szabadulnak fel – legtöbbször vanília, kókusz, dohány valamint kellemes füst aroma jelenik meg –, az érő bor savai finomodnak.

- Hirdetés -

A 2016-os Takler Cabernet Franc lendületes, gazdag illat- és íz világú vörösbor közepes testtel, fekete ribizlis, fűszerpaprikás illattal és ízzel. Száraz, kerek korty, hosszú lecsengéssel. Érett cabernet franc Szekszárdról, október végi szüretből, gyümölcsei megőrzése érdekében tartályban erjesztve és 500 literes használt hordóban érlelve egy éven át.

  • Száraz vörösbor
  • Szekszárdi borvidék
  • Takler pincészet

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

Takler Cabernet Franc fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspástétomokhoz.

A bor beszerezhető a Bortársaság, Tesco és Spar üzletekben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Takler Cabernet Franc 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek