Takler borbirtok

Takler borászat


A Takler borászat az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, a Takler család is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültek Szekszárdra.

 

Az évszázadok viszontagságai után, jelenlegi családi vállalkozásukat 1987-től folyamatosan építik, fejlesztik a mai napig. A pincészetet hárman irányítják (Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András ). A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítik vörösboraikat.

A birtok

Jelenleg közel 62 hektáron gazdálkodnak. Pincészetük kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet Franc és Sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér.

A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítenek. Borászati hitvallásuknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítenek a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. A vörösborok 1.5-2 éves ászokhordós illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.

Bor fajtáik

  • Merlot
  • Cabernet Franc
  • Cabernet Sauvignon
  • Kadarka
  • Kékfrankos
  • Szekszárdi Bikavér

További információkért látogass el a weboldalukra: www.takler.com

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: takler.com

 

A következő posztok érdekelhetnek

Káli pince

Németh pince

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!