32 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Taschner Kékfrankos 2016

A 2016-os Taschner Kékfrankos a Taschner pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Ezt a bort akár „öreg tőkék” borának is nevezhetnénk. Benne van az élet bölcsessége, és még sokáig élni fog.

 

Egy jó kékfrankos élénk savú, gyümölcsös bort ad, közepesnek mondható tannintartalommal. Ha éretten szedik, bora kellemesen fanyar. Alkalmas új kis- hordós érlelésre is, bár a hagyományos magyar „kékfrankos etalon” a fél-egy évet tradicionális nagyhordóban töltő bor. Mindkét stílusnak vannak követői és barátai a borfogyasztók körében.

A Taschner Kékfrankos friss, élénk bor, illatában is képviseli a kék színt: szilva, áfonya, kék virágok és finom édesfűszerek teszik játékossá. A lendületes kortyban már a fűszerek viszik a prímet, jól kiegészülve olyan érett gyümölcsökkel, mint a cseresznye és a szilva.

- Hirdetés -

Színe közepes intenzitású rubin. Illata fajtajelleges, gazdagon meggy, meggymag. Tiszta, gyümölcsös. A kortyban is intenzív, friss gyümölcsösség dominál; érett meggy, némi meggymagos fanyarság a korty végén, jó hordófűszerek: vanília és szegfűszeg. A tannin enyhén porózus, keserű csokoládés, a bor inkább vékony, rövid. Könnyed, jól iható, szomjoltó bor, ételekkel is jól párosítható, már-már karakteres.

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Soproni borvidék
  • Taschner pincészet

 

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

A Taschner Kékfrankos 2016 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-17 C.

Vadszárnyasokhoz és sertés ételekhez kitűnő, de magában fogyasztva is kívánatos!

 

A bor beszerezhető a Tesco, Spar üzletekben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni: Taschner Kékfrankos 2016 értékelése

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek