Tornai Juhfark 2016

Tornai Juhfark 2016


A 2016-es Tornai Juhfark a Somlójenői Tornai pincészet egyik kiemelkedő friss fehérbora. A bor rendkívül összetett vibráló, a lekerekedett savak mellett komolyság, mineralitás és aszalt gyümölcsök sokasága keveredik egyszerre.

 

A Juhfark a legősibb magyar szőlőfajta A juhfark bora a megfelelő kezelés esetén szalmasárga, illata kevésbé jellegzetes, tiszta szőlővirág jellegű. Kevésbé aromás, ugyanakkor utóíze az olaszrizlinghez hasonló mandulás kesernyével jellemezhető. A fajta legnagyobb előnye, hogy szerény illatával és ízével kiválóan tudja megmutatni a termőhely jellegzetességeit. Savai évről évre megbízhatóak, cukortartalma viszont nagy tőketerhelés mellett csak évtizedenként kimagasló. Ezen tulajdonságai miatt jellemzően markáns savgerincű száraz borokat csinálnak a magasabb tőketerheléssel dolgozó gazdák. Alacsonyabb tőketerhelésnél intenzívebb illatú, aromájú, tüzes és olykor maradékcukorral rendelkező testes fehérbort ad. A fajta különlegessége, hogy még a teljes érettségben vagy akár a töppedt késői szüreteléskor is megbízható savtartalommal szüretelhető és emiatt a juhfarkból készült bor jó esélyekkel őrzi meg akár 6-8 éven át is a frissességét.

A Tornai Juhfark illatában érett körte, mandula, izgalmas fűszeresség, háttérben a fahordós jegyek is megjelennek. Túlérett aromák dominálnak illatban, mellette köves-ásványos jegyek jelennek meg. Ízben rendkívül összetett, vibráló, a lekerekedett savak mellett komolyság, mineralitás és aszalt gyümölcsök sokasága keveredik. Hosszú utóízében még sok izgalmat rejteget.

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Nagy-Somlói borvidék
  • Tornai pincészet

 

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

A Tornai Juhfark fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Frissen sültek, fűszeres sertéshúsok, vagy érett sajtok kiváló kísérője lehet.

 

A bor beszerezhető a Tesco, Spar üzletekben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni: Tornai Juhfark 2016 értékelése

 

A következő posztok érdekelhetnek

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!