1.8 C
Budapest
péntek, december 6
spot_img

Értékelés: Horváth Madarász Cuvée 2016

A 2016-os Horváth Madarász Cuvée a Tolnai Horváth pince csúcs vörösbora. A bor mély-sötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes érett bor, fűszeres, fahéjas, vaníliás ízjegyekkel. Szépen egészíti ki a hordó, nem hivalkodó.

 

A Madarász Cuvée Cabernet Sauvignon alapú házasítás, Cabernet Franc-nal és Merlot-val kiegészülve, másfél évet töltött kis tölgyfa hordókban. Szuper érett piros és kék gyümölcsöket (szeder, málna, konyakmeggy) mutat az aromakészlet, az édes érzetű kortyban is pici sóssággal, a lecsengésben nedves erdős, földes asszociációkkal, tökéletesen integrálódott fával, jó arányokkal. Igazi meglepetés a kissé mostohán kezelt tolnai borvidékről, a sor egyik legegyedibb tétele.

„Egy meleg évjárat, vaskos, füstös-mentolos illatú bordeaux-i blend sok, de érett tanninnal.”

A bor az értékelések alapján 9,1 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 9,5

  • Illata 9,1

  • Íze 8,8

  • Utóíze 8,9

pontot ért el átlagosan, 43 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Fenséges mély rubint szín, fekete gyümölcsös, lekváros illat világ jellemzi bort. Az első korty maga a mese, a második korty pedig csak a ráadás… Tökéletes egyensúlyban van a bor.”

„Tökéletesen beérett málna, szeder jelenek meg illatában és ízében, egy csipetnyi konyakmeggyel megfűszerezve.”

„Igazi nagytestű vörösbor, egy remek estén.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott paprikás ételekhez, marhapörkölthöz, vadhúsokhoz .

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Horváth Madarász Cuvée 2016

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek