20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Értékelés: Németh Rózsakő 2018

A 2018-as Németh Rózsakő a Badacsonyi Németh pince egyik kiemelkedő fehérbora. Aranysárga színű, ásványos illatát a nevéhez méltóan vadvirágok diszkrét illata kíséri. Kóstolva száraz, ropogós savakkal, hosszan lecsengő ásványossággal.

 

A 2018-as Németh Rózsakő megjelenése halvány arany színével, szép rajzolatú gliceringyűrűivel meggyőző, mégis visszafogott. Érett, trópusi gyümölcsös illataiban a mangó és az ananász dominál, intenzíven, egy kis vajassággal átitatva. Ízében is nagyon kellemes arányokat mutat. Megtaláljuk az illatában beígért gyümölcsöket és a cukortartalom lágy mézességgel lengi át, mint egy szépen csomagolt ajándékot a csillogó masni.

A bor az értékelések alapján 8,5 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 8,4

  • Illata 8,75

  • Íze 8,55

  • Utóíze 8,1

pontot ért el átlagosan, 33 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

„Megjelenésében halvány citrom, illatában érett trópusi gyümölcsök dominálnak egy kis vajassággal. Ízében hozza, amit illatában, egy igazán karakteres Badacsonyi bor. A korty végén egy kis maradékcukor.”

„A mai bor egy könnyen megkedvelhető igazi férfias. bor. Ezert kimondottan a lobbyban fogyasztható, ahová a belépés kizárólag Pasiknak szól.”

„Ahhoz képest, hogy 2018-as +bor, nagyon szép, világos színe van. Könnyed, finom ízvilága van. Az üvege meg gyönyörű!”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 10-12 C.

Hecsedli lekvárral finoman suhintott, szezámos kabátban hirtelen sütött almakarikák mellé bátran ajánlott. Friss gyümölcsökkel készített pizzák, piték méltó kísérője is lehet.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Németh Rózsakő 2018

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek