A Dereszla Pincészet a Tokaji borvidék egyik leggazdagabb történelmi múltjával rendelkező borászata, Magyarország történelme végigkísérhető a pince múltján.
A tokaji Chateau Dereszla pincészet életéből az első írott feljegyzések 1406-ból származnak, a magyar királyok tulajdonában volt (15-16. század), majd erdélyi fejedelmek (17-18. század), és a Habsburg család (19-20. század) birtokolták. Jelenlegi nevét a 18. században kapta meg a pincészet.
Pincészet
40 hektár saját és 100 hektár integrált szőlőterületről, 25 dűlőből dolgozzák fel a szőlőt a borvidék első osztályú területeiről.
Főbb termőterületek: Dereszla, Lapis, Henye, Hatalos, Zsadány, Várhegy.
A dűlők különböző talajtípusai meghatározóak a Dereszla borok összetettségének kialakulásához.
Jelenlegi formáját 2006-ban érte el a pincészet, amikor jelentős felújítások fejeződtek be a történelmi pincerendszerben, illetve feldolgozóban.
Birtokméret: 40 hektár
Szőlőfajták: Furmint, Hárslevelű, Kabar, Sárga muskotály
További információkért látogass el a weboldalukra: www.dereszla.com
Vagy keresd fel a facebook oldalukat!
Forrás: dereszla.com