20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Hangyál pince

Lehet, hogy a Hangyál Pincészet kicsi családi, de annál meghatározóbb borászat a Pannonhalmi borvidéken. Miként is lehetne másképp, hiszen az ilyen borászatok teszik különlegessé nemcsak Pannonhalmát, de az egész magyar boréletet.

 

“Hangyál Pincészet egésze a családról szól. Nagyon szeretjük a bor szerepét az életünkben. Olyan dolgokat hozott elő belőlünk, amit más nem idézett volna elő. A legfontosabb dolog számunkra szeretetben élni a családdal, a szőlővel és a borral, ennél többre nincs szükség” így a borászat hitvallása.

A pincészet új generációként jelent meg a Pannonhalmi borvidéken. Nagyon sok mindent szeretnének megmutatni boraikkal, a szőlő művelésével, amikkel a legjobban tudják szolgálni a borvidéket. A pincészethez érkező vendégeknek pedig egyszerűen élményt szeretnének adni.

A szőlővel, a borral kapcsolatos sok fizikai munka, a terméskorlátozás, a természetközeli gazdálkodás mind-mind valami frissességet sugároz. A szőlőiket úgy művelik, ahogy a legjobb a növénynek, még ha ez elég sok kihívást is ad. A sorközöket pillangós növényekkel vetik be, hogy amikor kimegy valaki a szőlőjükbe, úgy érezheti magát, mintha virágzó szőlőmezőben lenne. Káprázatos látvány, amikor virágzik a szőlőben a facélia, a bíborhere vagy éppen a pohánka. A szép szőlőben sétálva plusz energiát, erőt és ambíciót kapnak, ami átlendíti őket a nehézségeken.

- Hirdetés -

Nyúlon, a Héma-tetőn lévő épületegyüttes a borászat központja. Láthatóak a Pannonhalmi-dombság szépségei, mellette a Kisalföld rejtelmei és a Vértes körvonalai. Itt található az 1904-ben épült, eredeti állapotban lévő tanítóház, ami mára borászat lett. Mellette épült meg több mint száz év elteltével a látványpincészet. Az épületet a modern kori igényeket és a hagyományokat elegyítve álmodták meg.

Boraik készítésekor kombinálják a hagyományos technikát és a modern technológiát. A szőlő termelésének minden lépésében fontos a környezet tiszteletben tartása. Ennek eredménye az egyedülálló Hangyál-bor, amit az elegancia, frissesség, és kiváló minőség jellemez. A Hangyál-borokban az illatok, ízek és aromák egyértelműen és tisztán visszatükrözik a fajták és a termőterületek stílusjegyeit. A szőlők hozamkorlátozása, az alacsony tőketerhelés már előre meghatározza a belőlük készülő borok stílusát és karakterét.

A birtok szőlőfajtái

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.hangyalpinceszet.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

forrás: https://www.pannonborbolt.hu/

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek