29 C
Budapest
péntek, július 12
spot_img

Kovács Nimród borászat

Kovács Nimród borászatában a 21. század technológiai vívmányait felhasználva és több száz éves hagyományt követve készülnek a világszínvonalú borok. Az Egri borvidék legjavát palackozzák, a kínálatban a tradícionális magyar borok éppúgy megtalálhatóak, mint a legnevesebb világfajták.

 

A jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatják magukat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród borászat tulajdona. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettek, melyek itt érzik otthon magukat és így világszínvonalú borokat készíthetnek belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék a hagyományos magyar boraikra, a Furmintra és a Kékfrankosra is. Szőlőültetvényeiket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával gondozzák. Egészséges és örömöt adó szőlőiket évről évre kézzel szüretelik, hogy tökéletes borok készülhessenek belőlük.

Kovács Nimród borászat

A Kovács Nimród borászat Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a 18. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint borászatunk hét összefüggő épülete. A présházak közvetlenül a pincék elé épültek, hogy a helyben történő szőlőfeldolgozást lehetővé tegyék. A szőlő fermentálása után a bort a hideg pincékben, hordókban tárolták. A Kovács Nimród Winery a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait.

Kovács Nimród Ültetvény

Nagy Eged (Eger), 10 hektár Egyedülálló fekvésű, dél-délnyugati irányú, meredek terület. Talaja mészkő, amely a bornak különleges, ásványos jelleget ad. Fajták: Furmint, Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Cabernet Franc és Merlot.

- Hirdetés -

Nyilasmár (Noszvaj), 8 hektár A bogácsi tónak köszönhetően egyedi mikroklímával rendelkező terület. Talaja ásványi anyagokban gazdag, emiatt karakteres, szép, üde, gyümölcsös borokat ad. Talaja gránit/vulkanikus, fekvése dél-délnyugati. Fajták: Chardonnay, Pinot Noir, Syrah és Kékfrankos.

Nagyfai (Noszvaj), 12 hektár Enyhe lejtésű, helyenként köves talajú, harmonikus és kerek borokat adó terület. Fajták: Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.kovacsnimrodwinery.hu

 

forrás: kovacsnimrodwinery.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek