15.6 C
Budapest
kedd, április 30
spot_img

Mészáros Pál Cabernet Franc 2016

A 2016-os Mészáros Pál Cabernet Franc a Szekszárdi Mészáros borház egyik kiemelkedő vörösbora. Illatában fűszeres, ízében cseresznye, fekete gyümölcsök érezhetők, szájban selymes hatást kelt csokoládéval és fűszeres felütéssel.

 

A Cabernet Franc, mint fajta Bordeux-ból származik, de több mint 120 éve termesztik Szekszárdon a többi bordeux-i fajtával együtt. Más országokban Cuvée alapanyagként használják, önállóan nem hozzák forgalomba. Magyarországon, Szekszárdon új otthonra talált, önállóan is kiváló borok készülnek belőle.

Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szednek. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman macerálják a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelnek.

- Hirdetés -

Illatában fűszeres, elegáns és intenzív, ízében cseresznye, meggy, fekete gyümölcsök érezhetők, szájban selymes hatást kelt csokoládéval és fűszeres felütéssel. Szerkezete kiegyensúlyozott, kerek, tanninjai szépen integrálódnak a borban. Classic Selection borcsaládnál a filozófiájuk a gyümölcsös, fajtajelleges, jól fogyasztható borok létrehozása a cél, amellyel a fogyasztók minél szélesebb csoportját célozták meg, visszajelzések alapján ezt elérték.

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Szekszárdi borvidék
  • Mészáros borház

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

Mészáros Pál Cabernet Franc fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

A bor ajánlott marhahúshoz, kacsához és székelykáposztához.

A bor beszerezhető a Tesco, Auchan és Spar üzletekben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Mészáros Pál Cabernet Franc 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek