3.4 C
Budapest
péntek, december 6
spot_img

Értékelés: Dobosi Kéknyelű 2016

A 2016-os Dobosi Kéknyelű a Szentantalfai Dobos pincészet egyik kiemelkedő BIO fehérbora. Színében zöldes sárga reflexek, illata rendkívül intenzív és kellemes. Ízében jó struktúrával és lendületes gyümölcsökkel indít.

 

A kehelyben látszódik, hogy egy sűrű, bársonyos borral van dolgunk. Illatában a fehér virágokat emlékeztető jegyek jelennek meg, mint például a virágzó gyümölcsfák és némi fügés illat is felfedezhető. Ízét a szép savszerkezete uralja, amiben a birsalma a legdominánsabb. Nagyon szép, hosszú lecsengésű bor, ami kitöltés után negyedórával is egészen másik arcát tudja mutatni.

A bor színében zöldes sárga reflexek, illata rendkívül intenzív és kellemes: fügés, naspolyás jegyekkel. Ízében jó struktúrával és lendületes gyümölcsökkel indít, hogy aztán a diszkrét savak jól megtámasszák az egészet. Hosszú lecsengéssel, citrusba hajlóan, hosszan búcsúzik.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,4 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,5

  • Illata 8,1

  • Íze 8,6

  • Utóíze 8,1

pontot ért el átlagosan, 31 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

Igazán karakteres, gyümölcs, fűszeres illattal bír. Ízében az erdei gyümölcsök jelennek meg, enyhén fűszeres bor. Teli találat.

A meséhez illeszkedve, ezzel a borral a törökök ellen csatát lehet nyerni!

Igen erős bor, telt ízzel rendelkezik. Testes bor!”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-17 C.

A bor ajánlott gyökérzöldségekhez, grillezett halakhoz, érlelt juh- vagy kecskesajthoz.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Dobosi Kéknyelű 2016

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek