12.8 C
Budapest
csütörtök, március 28
spot_img

Bardon Meszes Furmint 2016

A 2016-os Bardon Meszes Furmint a Tokaji Bardon borászat egyik kiemelkedő fehérbora. Közepesen intenzív illatú, sokrétű, húsos, jóleső korty, utóízben meglepően hosszú gyümölcsösséggel.

 

A Furmint bora sav dús, önálló, harmonikus összetételű, jellegzetes finom illatú és kellemes ízű pecsenyebor, illetve aszúsodva finom csemegebor – ez az édes tokaji aszú alapszőlője. Tokajon hagyományosan október 28-án, Simon és Júda napján kezdődik a szüretelése.

A 2016-os Bardon Meszes Furmint illatában elegáns furmintos, friss és kirobbanó: citrusok héja, lime, déli gyümölcsök, menta, gyönyörű, tiszta, egyenes, hűs illatú. Ízre érezhető a meleg év, nagy, alkoholos teste van. Az illathoz mérten sokkal több élénkséget várna az ember, de a korty eleje a gyümölcsösebb, aztán elnehezül és a végén inkább a szélessége meghatározó, a magassága és a fókusz kevésbé. Egy kis cukor kerekít a végén, mint minden évjáratában.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Tokaji borvidék
  • Bardon borászat

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

Bardon Meszes Furmint fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11 C.

Ajánlott zsírosabb halételekhez, pisztránghoz vagy fogashoz.

A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Bardon Meszes Furmint 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek