3.3 C
Budapest
kedd, december 3
spot_img

Itt és Most Kékfrankos 2021

A 2021-es Itt és Most Kékfrankos a Mátrai Itt és Most pince egyik különleges vörösbora. Közepes testű, gyümölcsökkel teli bor, jó sav-tannin egyensúllyal.

 

A Kékfrankos élénk savú, gyümölcsös bort ad, közepesen mondható tannintartalommal. Ha éretten szedik, bora kellemesen fanyar. Alkalmas új kis-hordós érlelésre is, bár a hagyományos magyar „kékfrankos etalon” a fél-egy évet tradicionális nagyhordóban töltő bor. Mindkét stílusnak vannak követői és barátai a borfogyasztók körében.

Az Itt és Most Kékfrankos 2021 spontán erjedt 4 hétig, majd préselés után használt francia hordókban és új 500 literes Európai kádárok hordókban érett 12 hónapot. Meglehetősen intenzív és vonzó az illat, szinte primőrös gyümölcsösséggel és szép fűszerességgel: málna, tejszín, édesre érett erdei gyümölcsök, édesfűszerek, és kék virágok. A korty karcsú és gördülékeny, a frissítő savak és a finomszemcsés tannin együtt pont elegendő lendületet és tartást biztosítanak. Meggy, fanyar erdei gyümölcsök íze, diszkrét fűszeresség szövi át a bort. Vidám, élvezetes, gyümölcsös bor született az első évjáratból, veszedelmesen jól csúszik.

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Mátrai borvidék
  • Itt és Most pince
  • Szőlőfajta: 100 % Kékfrankos

Itt és Most Kékfrankos 2021 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

- Hirdetés -

Ajánlott keményebb sajtokhoz, kacsához, illetve vadkacsához, vörösben pácolt meggyraguval.

A bor beszerezhető az Itt és Most pincénél!

A bort itt tudjátok értékelni:

  • Színe - 0/10
    0/10
  • Illata - 0/10
    0/10
  • Íze - 0/10
    0/10
  • Utóíze - 0/10
    0/10
Olvasói értékelés
  • Küldés
    Színe
  • Küldés
    Illata
  • Küldés
    Íze
  • Küldés
    Utóíze

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!  

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek