10.5 C
Budapest
szerda, február 21
spot_img

Kamocsay Prémium Pinot Gris 2017

A 2017-es Kamocsay Prémium Pinot Gris a Neszmélyi Hilltop borászat egyik kiemelkedő fehérbora. A bor illatában megjelennek az érett csonthéjasok, tavaszi virágok. Ízében érett gyümölcsökre hajazó jegyek – barack, mézes jegyek, diszkrét ásványosság figyelhető meg.

 

Annak ellenére, hogy ma Magyarországon meglehetősen megosztottak a borkedvelők a fajtát illetően, világszerte reneszánszát éli a szürkebarát, Angliában és az Egyesült Államokban is a kedvenc fajták között tartják számon.

Pinot Gris vagy Pinot Grigio?

A két elnevezés, amellett, hogy két eltérő nyelvet takar, két eltérő stílust is felfed a borfogyasztók előtt.

- Hirdetés -
  • A Pinot Grigio, mint stílus a könnyedségről, a sziporkázó savakról és az intenzív gyümölcskarakterről szól elsősorban. Az alkoholok is általában moderáltak, visszafogottak ebben a stílusban.
  • A Pinot Gris, mint stílus, inkább ennek az ellentettjét mutatja: az ilyen néven forgalomba kerülő borok általában teltek, gazdagok, mélyek és rétegzettek. Elzász vagy Badacsony borai szépen mutatják ezt a stílust.

Nem véletlen, hogy a Kamocsay Prémium szürkebarát is ezt a kifejezést húzta magára. Egy igazi nehézbombázó a száraz fehérborok világában. Az sem véletlen, hogy gyakran a rozé után kóstoltatják, éreztetve, hogy ennek a bornak komoly súlya van.
Érett gyümölcsökre hajazó jegyek – barack, nektarin, mézes jegyek, virágok, diszkrét ásványosság jellemzi.

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Neszmélyi borvidék
  • Hilltop borászat

Kamocsay Prémium Pinot Gris 2017 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott velős pirítóshoz, vadpörkölthöz, érleltebb sajtokhoz (brie, grana padano)

 

A bor beszerezhető a borbolt.hu-n.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Kamocsay Prémium Pinot Gris 2017 értékelése

 

Kóstold meg Te is és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek