24.7 C
Budapest
csütörtök, május 30
spot_img

Kreinbacher Hárslevelű 2018

A 2018-as Kreinbacher Hárslevelű a Nagy-Somlói Kreinbacher birtok karakteres fehérbora. A fehérvirág, birs és friss szőlő illathoz a kortyban citrusok társulnak, utóízben somlói ásványokkal, élénk savérzettel.

 

A Hárslevelűt a furminthoz szokták hasonlítani, azzal összevetve bora általában illatosabb, lágyabb, könnyebben érő és könnyebben érthető. Maga szőlő is korábban érik, mint a furmint, savai elegánsak, kedvesek, jó cukorgyűjtő, jól aszúsodik. Löszös talajon különösen lágy és kedves borokat ad. A fahordós érlelést meghálálja. Kevés maradékcukor kifejezetten széppé teheti, bár száraz iskolázásban is kitűnő. Száraz borként a Hárslevelű sűrű, testes, zöldesarany színű, erős fűszer-, virágpor- és virágillatú ital.

A 2018-as Kreinbacher Hárslevelű illatában fehérvirágok, birs és friss szőlő jelenik meg, ízében citrusok társulnak hozzá. Könnyed, arányos szerkezetű bor élénk savakkal. Kedves karakter, utóízében Somló ásványosságával búcsúzik. A szőlőt egészfürtösen préselték, majd 100 %-ban acéltartályban erjedt és érlelődött.

- Hirdetés -
  • Száraz fehérbor
  • Nagy-Somlói borvidék
  • Kreinbacher birtok

Kreinbacher Hárslevelű 2018 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott juhsajthoz, kemény sajtokhoz, káposztás ételekhez, vadszárnyashoz fehér mártással.

 

A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Kreinbacher Hárslevelű 2018 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek