26.9 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Kristinus Chardonnay 2017

A 2017-es Kristinus Chardonnay a Dél-Balatoni Kristinus pincészet egyik kiemelkedő fehér bora. Kóstolva a bor félszáraz, közepes savérzettel és a közepesnél magasabb alkohollal, szép kerek testtel.

 

A Chardonnay kemény karakterű, de finom savérzetű, fajtajelleges zamatú, telt, széles felhasználási skálájú. Kitűnő pezsgőalap lehet, de kiváló minőségű bor, sőt különleges minőségű, akár természetes csemegebor is készíthető belőle. Üde, friss és érlelt formában egyaránt elegáns, kedvelt termék.

Érett, de még fejlődő, tiszta, kifejező illatában érett ananászos, trópusi gyümölcsös karakter keveredik barna vajjal vaníliával és alma kompóttal.
Kóstolva a bor félszáraz, közepes savérzettel és a közepesnél magasabb alkohollal, szép kerek testtel. Finom vanília és szárított kamilla is feltűnik ízben. Közepesen hosszú lecsengésében az illatban ígért jegyek köszönnek vissza, a korty hosszan búcsúzik a szájban elegáns fajta jelleget hagyva.
Gasztronómiában szívesen ajánlott desszertek mellé. A mai kevésbé édes, inkább komplex „újragondolt” desszertekhez kiválóan tud idomulni, ugyanakkor pár gramm cukortartalmával nem válik vízszerűen könnyűvé például egy sajttorta mellett.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Dél-Balatoni borvidék
  • Kristinus pincészet

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

Kristinus Chardonnay fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8-10 C.

Ajánlott Székely káposztához, Thai és Vietnámi ételekhez!

A bor beszerezhető a Tesco, Spar és az Auchan üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Kristinus Chardonnay 2017 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek