8.3 C
Budapest
vasárnap, április 21
spot_img

Polgár Portugieser 2019

A 2019-es Polgár Portugieser a Villányi Polgár pincészet egyik különleges vörösbora. Igazi portugieseres illatok, lilás szín, gyümölcsök, még egy kis füstölt sonka is felbukkan. Kellemes, ivóbor, akár egy palackkal is szinte észrevétlenül elfogyhat, annyira kellemes.

 

A Portugieser bora lágy, nagy csersavtartalmú, szép vörös színű, gyorsan fejlődő, fajtajelleges ízekkel, zamatokkal rendelkező – bár ezt a tulajdonságát csak nagyon jó, inkább délies jellegű termőhelyeken nyújtja. Borát a hétköznapok vörösborának tartják és sokáig azt gondolták, hogy az oportó semmiképpen sem veheti fel a versenyt például a Cabernet Sauvignonnal, de ez a vélemény napjainkban (Polgár Zoltán 1999-es kékoportója után) változni kezdett.

A Polgár Portugieser 2019 sötét rubin, már-már gránátba hajló színe első látásra elvarázsol. A bor lustán, méltóságteljesen mozog a pohárban. Illatában is érződik, hogy ez egy „nagy Oportó”. Cseresznyés-meggyes, kissé fűszeres. Ízében is szépen érezhetőek a fűszerekkel, gyógyfüvekkel játszadozó gyümölcsök.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Villányi borvidék
  • Polgár pincészet

Polgár Portugieser 2019 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-16 C.

Ajánlott vízi szárnyasokhoz, fiatalabb vörös húsokból készült ételekhez, vagy csak úgy elmerengeni felette és kortyolgatni.

A bor beszerezhető az Auchan, borbolt.hu-n, a pannonborbolt.hu-n és pincészetnél.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Polgár Portugieser 2019 értékelése

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek