Értékelés: Borbély Kőmagas Rajnai Rizling 2016


A 2016-os Borbély Kőmagas Rajnai Rizling a Badacsonyi Borbély családi pincészet egyik csúcsbora. Korrekt, jó ivású bor. Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma az egyedi bazalt talajnak köszönhető.


A 2016-os Borbély Kőmagas Rajnai Rizling szalmasárga színű, illatát a trópusi asszociációk mellett kezdődő benzolosság jellemzi. A kortyot a határozott savak egyenessé teszik, és e szerkezeti elemnek rendelődik alá a többi is. A test és az alkohol az elegáns felépítéshez híven a könnyed kategóriában marad. Az ízvilág visszafogott és letisztult, jegyeiben a citrusok mellett finoman tűnnek fel a fahordós érlelés fűszeres zamatai. A savak hosszúvá teszik a lecsengést is.

A bor az értékelések alapján 9,06 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,9
  • Illata 9,0
  • Íze 9,1
  • Utóíze 9,1

pontot ért el átlagosan, 37 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

“Mély szalmasárga szín, ásványos, érett zöld almás, citrusos illat. Ízében remek savak, igazi Badacsonyi érett Rizling.”

“Kiemelkedő Rizling 😊 Összetéveszthetetlen zöldalmás illat után kerek savak és kellemes utóíz. Egyik kedvenc téli fehérborom lett!”

“Erős szalma sárga szín, íze már az első kortynál életre kell. Legjobb rizling amit ittam.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

A bor ajánlott előételekhez, salátákhoz, spárgával készült köretekhez, tengeri halakhoz.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Borbély Kőmagas Rajnai Rizling 2016


Ehhez kapcsolódó tartalom:

 

A következő posztok érdekelhetnek

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!