8.9 C
Budapest
szerda, április 24
spot_img

Értékelés: Horváth Kékfrankos Rozé 2019

A 2019-es Horváth Kékfrankos Rozé a Hőgyészi Horváth pince egyik könnyed rosébora. Kóstolva a bort, száraz, közepes savérzet mellett, friss primer gyümölcsös karakter jellemzi.

 

A 2019-es Horváth Kékfrankos Rozé illata eper és nem túlérett csereszennyéhez hasonlít. Tejszínhab, krémes textúra. Csábító és meggyőző, magával ragadó. Kóstolva a bor száraz, közepes savérzet mellett, friss primer gyümölcsös karakter jellemzi (piros bogyós gyümölcsök). Közepesnél magasabb alkohol érzete teszi komolyabbá, mint fajtársait. Ugyanakkor tavaszi virágos (tulipán) illata és frissessége teszi könnyeddé, közepesen hosszú lecsengését. Igazán kellemes rozé. Szolid CO2 a kortyban, letisztult bor, szép munka!

A bor az értékelések alapján 8,7 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 9,0

  • Illata 8,7

  • Íze 8,5

  • Utóíze 8,3

pontot ért el átlagosan, 53 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

„Lazac szín, illata eper és nem túlérett csereszennyéhez hasonlít. Tejszínhab, krémes textúra. Csábító és meggyőző, magával ragadó. ”

„A rozé világában ez a bor tudja mindazt ami szükséges egy különleges estéhez, az ételhez és a nőhöz.”

„Kékfrankos létére harmonikusan a savak. Viszont érezhető, hogy egy éves mert elvesztette a gyümölcsös jellegét.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 10-12 C.

Ajánlott fűszeres csirkéhez, kacsához, paprikás krumplihoz vagy csak szimplán füstölt sajtok mellé.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Horváth Kékfrankos Rozé 2019

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek