6.7 C
Budapest
péntek, április 26
spot_img

Értékelés: Koch Prémium Cabernet Franc 2018

A 2018-as Koch Prémium Cabernet Franc a Hajós-Bajai Koch borászat egyik különleges vörösbora. Korrekt, jó ivású bor. A fajta itt a kedves arcát mutatja.


A 2018-as Koch Prémium Cabernet Franc illatban fűszeres-paprikás jegyeken áthatoló intenzív meggyesség az első élmény. Élénk savak, kerek tanninok,az életkorhoz képest meglepő lágyság jellemzi a bort. Elsőre a jó ivóbor kategóriájába tartozik. Kis férfias kesernyésség, közepes test mutatkozik. Egyszerű, korrekt bor. Kortyolgatva, szellőztetve illatában dió jelenik meg, így aztán újra kell kezdeni a kóstolást. Valóban korrekt ivóbor. A fajta itt a kedves arcát mutatja.

A bor az értékelések alapján 8,84 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 9,2
  • Illata 8,7
  • Íze 8,7
  • Utóíze 8,6

pontot ért el átlagosan, 23 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

“Szép közepes intenzitású rubin szín, édes piros bogyós gyümölcsök kavalkádja érezhető illatában. Ízében lágy savak és közepes tannin érezhető, érett meggy és cseresznyés íz jegyekkel. A mindennapok vörösbora.”

“Könnyed vörösbor, kellemes ízvilággal rendelkezik, gyümölcsös. Minden napi fogyasztásra is alkalmas.”

“Remek savak, feketebogyós illat és ízjegyek, közepes tanninnal. Remekül csúszik.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspástétomokhoz.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Koch Prémium Cabernet Franc 2018


Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek