10.2 C
Budapest
hétfő, október 7
spot_img

Értékelés: Takler Cabernet Franc 2016

A 2016-os Takler Cabernet Franc a Szekszárdi Takler pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Gazdag illat és ízvilágú, lendületes vörösbor, melynek bársonyos zamatát erdei gyümölcsök, legfőképp az áfonya jegyei tesznek élvezetessé.

 

A 2016-os Takler Cabernet Franc lendületes, gazdag illat- és íz világú vörösbor közepes testtel, fekete ribizlis, fűszerpaprikás illattal és ízzel. Száraz, kerek korty, hosszú lecsengéssel. Érett cabernet franc Szekszárdról, október végi szüretből, gyümölcsei megőrzése érdekében tartályban erjesztve és 500 literes használt hordóban érlelve egy éven át.

A bor az értékelések alapján 8,6 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 9,0

  • Illata 8,2

  • Íze 9,0

  • Utóíze 8,6

pontot ért el átlagosan, 27 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Mély rubin vörös színnel van felvértezve, melyhez feketeribizlis-fűszeres illat társul. Egy igazán száraz, piros-bogyós ízjegyekkel rendelkező franc, hosszú lecsengéssel.”

„Egy igazán testes, kiváló egyensúlyban lévő vörösbor.”

„Szép rubint szín, erős illat, intenzíven savanykás ízvilág, meglepően kellemes lecsengéssel.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspástétomokhoz.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Takler Cabernet Franc 2016

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek