A 2019-es Tornai Prémium Juhfark a Nagy-Somlói Tornai pincészet egyik elegáns fehérbora. A Prémium Juhfarkban ötvözték, a tartályos gyümölcsös stílust és a fahordós érlelést, így alkotva izgalmas harmóniát a két stílus között.
A 2019-es Tornai Prémium Juhfark illatában érett szőlőre emlékeztető gyümölcsösség, háttérben köves – ásványos aromák jelennek meg. Ízben jó a harmónia az érett gyümölcsösség (mangó, őszibarack), valamint a fahordós aromák között, háttérben keserű mandula, fehér húsú őszibarack. Hosszú, érett savak kísérik a kortyot, izgalmas lecsengéssel. A Prémium Juhfark borban ötvözték, a tartályos gyümölcsös stílust és a fahordós érlelést, így alkotva izgalmas harmóniát a két stílus között. Érett gyümölcsök dominálnak illatban, háttérben fűszeres, ásványos.
A bor az értékelések alapján 7,52 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
- Színe 7,9
- Illata 7,7
- Íze 7,3
- Utóíze 7
pontot ért el átlagosan, 29 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
“Színében közepes intenzitású, szalma árnyalat. Illatában érződik a friss gyümölcsös és fiatal hordós jegyek. Ízében sav hangsúlyos erőteljesen, hasonló illathoz, de markánsabb. 2 év múlva mutatja meg igazi mivoltát.”
“Szép tiszta szín, szellőztetés után kellemes illat, de nem túl jellegzetes. Nekem még fejlődőnek hat, kevésbé finomodtak még le a savak. Szívesen elővenném 1,5 év múlva újra”
“Világos aranysárga színnel rendelkezik, illatában nektáros ízek jelennek meg, íze kissé fiatalos még. Nem érzem rajta a prémiumot.”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12-13 C.
Sokrétű ízvilága miatt jól harmonizál enyhén fűszeres fehér húsokkal, remek választás lehet édes-savanyú szószos csirkehús mellé, de akár érett sajtokhoz is kiváló.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Tornai Prémium Juhfark 2019
Ehhez kapcsolódó tartalom: