35.1 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Kvaszinger Sárga Muskotály 2018

A 2018-as Kvaszinger Sárga Muskotály a Tokaji Kvaszinger borászat egyik kitűnő száraz fehérbora. Elbűvölően gyümölcsös, virágos illatú, a vulkanikus talajból eredő finom ásványosság és elegáns savak teszik komplex élménnyé ezt a bort.

 

A Sárga Muskotály különösen kedvelt az illatos fajták között. Sajna a korábbi évtizedekben Magyarországon rendszeresen csak félédes, édes iskolázásban lehetett megtalálni, értékeit nem feltétlenül tudta így megmutatni. Savasabb, mint fajtatársa, a Muscat Ottonel de a viszonylag korai szüret üde fajtajelleges illatának megőrzéséhez elengedhetetlen. Önállóan iskolázva viszonylag gyorsan öregszik. Aszúsodása jó, korai érése és elegáns savai miatt a hegyaljai borokban jelentős szerepet játszhat.

A pohárban virágok mellett megjelenő zöld fűszeres jegyek kifejezetten frissítővé teszik a bor illatát. A fűszeres-citrusos aromakarakter a kortyban is jelen van, itt almát és mineralitást kísér. A lendületes ízasszociációk kialakulása a korty vezető szerkezeti elemeként feltűnő savgerincnek köszönhető, amely nem kizárólag mennyisége miatt tud megmutatkozni, hanem azért is, mert a könnyed test és az alacsony alkoholtartalom csillogni engedi. Élénk savainak és intenzív illatának köszönhetően, üde friss gyümölcsös bor. Pici maradék cukortartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas baráti beszélgetésekhez.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Tokaji borvidék
  • Kvaszinger borászat

Kvaszinger Sárga Muskotály 2018 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott szárnyas ételekhez, halakhoz, salátákhoz!

 

A bor beszerezhető az Auchan, borbolt.hu üzletekben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Kvaszinger Sárga Muskotály 2018 értékelése

 

Kóstold meg Te is és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek