12 C
Budapest
péntek, április 19
spot_img

Értékelés: Bodri Szekszárdi Bikavér 2017

A 2017-es Bodri Szekszárdi Bikavér a Szekszárdi Bodri pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Fűszeres bikavér, erdei gyümölccsel, érett tanninnal és hosszú utóízzel.

 

A Bodri Szekszárdi Bikavér a Faluhely- és a Gurovica-dűlőkből származó alapborokból készült, Kékfrankos és Kadarka alapú házasítás. Rubin színű, koncentrált, mégis eleven bor, ízképében a Kékfrankos meggyessége, és a meggymag aromája uralkodik, az üde gyümölcsösséget finom csokoládés felhangok kísérik.

A bor az értékelések alapján 8,1 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 8,3

  • Illata 8,0

  • Íze 8,1

  • Utóíze 7,6

pontot ért el átlagosan, 32 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

Közepesen mély rubin szín, lassú feltapadással. Illatában fekete gyümölcsök és fűszerek figyelhetőek meg. Ízében ugyanazokat a jegyeket mutatja mint illatában. Remek Bikavér!

„Szép rubin színe van, illatában megy érezhető ki az íze viszont elég erős és száraz.”

„Gyönyörű rubin színe egyszerűen lebilincselő. A pohár falán könnyebben folyik, mint azt az várnánk. A finom meggyes-gyümülcsös illat és íz nagyon együtt van a kellemes gyümölcsös fanyarsággal és a pazar madulás keserű utóízzel.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott kemény sajtokhoz, egy jó brassóihoz, erdei gyümölccsel vagy barnamártással készült vadakhoz és marhahúsokhoz.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Bodri Szekszárdi Bikavér 2017

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek